CulturaNotícies

Es netejarà i restaurarà la portalada i la pedra de l’Església de Sant Lluc d’Ulldecona

L’Ajuntament d’Ulldecona ha aprovat inicialment el “Projecte bàsic i d’execució per a la neteja i restauració de la portalada de l’Església de Sant Lluc d’Ulldecona”, elaborat per l’empresa “Brull i Alfonso. Arquitectura i Patrimoni SLP”. L’objectiu del projecte, com el seu nom indica, és la neteja de la porxada i portalada d’accés a l’Església parroquial del municipi, la restauració de la pedra fundacional del temple, millores d’il·luminació de la mateixa església i reposició dels llums situats a terra de la plaça i avariats des de fa temps. L’Església de Sant Lluc, situada al centre del nucli històric d’Ulldecona, està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Els treballs descrits ascendeixen a la quantitat total de 101.071,36 euros i seran finançats a través d’una subvenció del Pla de Foment Turístic de la Generalitat, amb la participació de l’Ajuntament i el Bisbat de Tortosa. Al mateix temps d’aprovació del projecte, s’ha acordat el plec de clàusules administratives, el prel de prescripcions tècniques i l’obertura de la licitació del contracte d’obres.

Dins d’aquesta mateixa línia de subvencions, actualment s’està fent també obres a l’Oficina de Turisme per tal de millorar-ne l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i donar-li ús cultural al segon pis de l’edifici modernista de Cèsar Martinell.

De cara al proper 2020, a més, es preveuen actuacions importants de consolidació de les excavacions fetes al Castell d’Ulldecona i també la recuperació de racons singulars del nucli antic de la població. «Es tracta de posar en valor petits elements, com ara restes de muralla, i detalls que ara poden passar desapercebuts», segons va explicar l’alcaldessa, Núria Ventura, en el moment de rebre la subvenció, que compta amb un import total de 350.000 euros.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close