14.3 C
Amposta

ERC acusa el PSOE d’enganyar arran del tancament definitiu de l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre

Els consells comarcals de la Terra Alta, el Priorat i la Ribera d'Ebre ofereixen les seues seus a la Seguretat Social perquè presti servei presencial a la ciutadania

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Esquerra Republicana ha denunciat la decisió del govern espanyol de no reobrir l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre. El partit denuncia “l’engany” del PSOE, ja que, segons ha apuntat la diputada flixanca, Norma Pujol, “fa més d’un any, el ministre Escrivà i el llavors senador socialista Manel de la Vega, es van comprometre a reobrir l’oficina, a més el PSOE va votar favorablement una moció d’Esquerra aprovada pel Senat, on s’instava al govern a la seua reobertura. Ens han enganyat, no han reobert l’oficina, tal com es van comprometre”.

Pujol ha denunciat que el govern espanyol ara vulgui traspassar als consells comarcals aquesta responsabilitat estatal, i també que aquests hagin de fer gratuïtament la feina d’atenció presencial que hauria de fer l’oficina que ha tancat. La diputada ha anunciat que Esquerra demanarà la compareixença del ministre Escrivà al Senat, perquè la petició de compareixença que ella va registrar al Congrés, fa més d’un any, encara no ha rebut resposta.

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha explicat que el subdelegat del govern espanyol a Tarragona i la directora provincial de la Seguretat Social, els van proposar un conveni “inacceptable”. Carim ha lamentat que els representants de l’Estat justifiquessin el tancament de l’oficina amb l’argument que “els funcionaris no volen venir a les nostres comarques”. La presidenta ha reclamat un traspàs de competències a la Generalitat o als consells comarcals, acompanyat de recursos, si l’Estat no vol prestar aquest servei.

Els consells comarcals de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat han anunciat que posaran a disposició un espai si l’Estat vol desplaçar-hi de manera puntual, una persona per prestar el servei, com fan amb la renovació dels documents d’identitat. Malgrat això, la presidenta de la Ribera ha dit que no acceptaran “de cap manera” destinar personal propi per a fer una feina que no els pertoca.

Per altra banda, Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, ha denunciat el tracte de desigualtat que s’amaga darrere d’aquest tancament. “L’actuació del govern de PSOE, Podemos i Comuns és totalment contradictòria, perquè per una banda, s’omplen la boca que és necessari fer polítiques per revertir la España vaciada i dotar d’oportunitats a territoris que patim el despoblament; però per l’altra, l’única decisió que prenen és fer efectiu el tancament d’un servei bàsic, com és aquesta oficina d’atenció supracomarcal de Móra d’Ebre”.

Sanromà ha exigit “un tracte d’igualtat i d’equitat territorial per evitar el despoblament. En cas d’haver-hi una discriminació aquesta hauria de ser positiva, justament perquè aquestes polítiques de les quals tant s’omplen la boca puguin acabar fent-se efectives”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -