14.3 C
Amposta

[ENQUESTA] Un dels arguments dels animalistes per prohibir els bous és el maltractament animal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat de Catalunya va vetar el 2010 les curses de braus, però va permetre els correbous, malgrat això, aquest passat setembre el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució presentada per Catalunya En Comú Podem en què insta el Govern a fer canvis en la regulació de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals. Així, demanen que les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar al país. La proposta reclama fer un pas més després que fa una dècada s’abolissin les curses de braus a Catalunya i acabar ara amb tota mena d’espectacles amb bous, especialment després de l’incident a Vidreres, on un bou va aconseguir escapar de la plaça i va ferir diverses persones. El text ha obtingut 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions.

Diferents partits polítics i associacions taurines de les Terres de l’Ebre i alguns ajuntaments es van mostrar contraris a la prohibició total dels festeigs amb bous, malgrat això, els animalistes continuen mobilitzats i controlen el tracte que reben els animals per documentar possibles vexacions que vulnerin la llei de protecció animal. Per exemple, dilluns vam publicar la notícia de la denúncia que el col·lectiu animalista AnimaNaturalis va fer als Mossos d’Esquadra arran d’unes suposades agressions en sortir de gravar els bous a Camarles.

Moltes persones es mostren a favor de continuar aquesta tradició, tot i que, també n’hi ha moltes que consideren que s’hauria d’abolir perquè suposa un maltractament cap a l’animal. A les Terres de l’Ebre, la realització del “Manual de bones pràctiques”, ha reduït substancialment els minuts de durada del bou capllaçat i del bou embolat, per disminuir el cansament dels animals, també ha millorat diferents aspectes de la festa: els administratius, els sanitaris, la seguretat de les persones, el comportament del públic i el tracte i el respecte cap als animals. A més, l’elaboració de la llei 34/2010 de l’1 d’octubre ha permès regular molts aspectes que fins aquell moment no eren d’obligatori compliment, la qual cosa ha fet possible mantenir la tradició. Malgrat tot això, els animalistes argumenten que qualsevol ús d’animals en espectacles és un acte de maltractament animal i que s’haurien d’abolir immediatament.

[yop_poll id=19]

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -