EbreNotícies

Endesa reforma la xarxa elèctrica de baixa tensió de Tortosa per guanyar en seguretat i fiabilitat

Es substituiran més de 5 quilòmetres de cablejat aeri per noves línies trenades a cinc carrers i a l'entorn de la catedral

Endesa i l’Ajuntament de Tortosa estan treballant conjuntament per tal de millorar la seguretat, la fiabilitat, i la reducció de l’impacte visual de les infraestructures elèctriques ubicades al centre urbà de la capital del Baix Ebre. Així, es substitueixen 5.341 metres de xarxa convencional per nou cable trenat a l’avinguda Generalitat –majoritàriament- i als carrers de la Llotja, de Manuel Vila i d’en Carbó, a més a més de l’entorn de la catedral.

L’actuació té un pressupost superior als 15.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, mentre que el consistori facilita la gestió de tots els permisos i els encreuaments. La xarxa trenada representa una reducció important de les mides i l’amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. Aquest nou disseny, a més, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat i queda molt més camuflat en l’entorn urbà.

Aquesta actuació continua l’efectuada al maig per Endesa en una altra zona de la ciutat. En aquell cas va suposar la retirada del cablejat aeri dels carrers Montcada, Bonaire, plaça Gerard Vergés i plaça Montserrat, i la substitució per cablejat trenat aferrat a les parets dels immobles, tot millorant, de la mateixa manera, la seguretat i l’impacte visual que tenia la instal·lació al bell mig del centre històric. De fet, la substitució del cablejat aeri per cable trenat d’aquest barri de Tortosa era una de les demandes que l’Ajuntament havia fet per tal de millorar la imatge visual de l’entorn.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia a les Terres de l’Ebre i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques que hi ha al mercat, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients de les comarques on opera.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close