14.3 C
Amposta

En funcionament el nou Centre Polivalent de Benifallet que ha costat gairebé 1 milió d’euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Benifallet Mercè Pedret, envoltada de veïns i veïnes del municipi, va inaugurar el divendres passat, dia 24 de juny, el nou Centre Polivalent de Benifallet en un acte molt emotiu i participatiu. Va ser un dia històric pel municipi, ja que es posava en marxa un equipament molt necessari i que feia falta per acollir activitats culturals, lúdiques i esportives amb suficient capacitat i, per l’altra, es mantenia a la localitat el que havia estat l’antiga cooperativa de la SAT, clau en la vida rural del poble on generacions de benifalletenques i benifalletenques hi van invertir molt esforç i treball.

Descoberta de la placa del Centre Polivalent per part de l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret © Francesc Nadal

L’alcaldessa ho va destacar en el seu discurs inaugural, “aquesta és l’obra de tot el poble, que hem pogut tirar endavant tot i la situació econòmica que patíem, amb esforç, contenció i reduint el deute i que no representa cap greuge a les arques municipals”. L’obra, amb un cost d’uns 945.000 euros compta amb el finançament del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat i del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

L’immoble té un total edificat de 1.769,68 metres quadrats, dels quals 1.280,99 corresponen a la primera planta, amb façana a l’avinguda Lluís Companys, al centre mateix del municipi, on es troba l’espai polivalent destinat a usos culturals, lúdics i esportius i una sala d’actes; 454,32 m² a la planta baixa, amb façana al passeig de l’Ebre, destinats a gimnàs i vestidors, i 34,37 m² corresponen a les antigues oficines que ara s’incorpora a l’Oficina de Turisme, annexat a l’antic magatzem, que l’Ajuntament ja habia habilitat fa un parell d’anys.

L’objectiu ha estat disposar de dos espais que es relacionen, però que poden arribar a configurar-se com a dos espais d’ús diferenciat. La planta de l’avinguda Lluís Companys, de major superfície i volum, es configura com l’accés principal a l’equipament. S’incorpora el moll de càrrega a l’accés mitjançant la creació d’una rampa-escala, que configura i ordena l’espai públic i elimina les barreres arquitectòniques, tant al nou equipament com l’Oficina de Turisme, que era en el seu moment l’agrobotiga.

L’actuació musical d’Albino Tena i Manuel Miró i el pica-pica de celebració van posar marcar el caire festiu de l’acte, celebrat el dia de Sant Joan. La gent del poble el va viure amb intensitat perquè començava a caminar un nou espai que tindrà moltes funcions, la més important és que serà un nou espai de convivència.

Actuació musical d’Albino Tena i Manuel Miró © Francesc Nadal

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -