EconomiaNotícies

Els productors ebrencs, impulsors d’una Taula de l’Oli nacional

Tres de les cinc Denominació d'Origen Protegides (DOP) de l'oli de Catalunya són de la demarcació i dos d'elles de les Terres de l'Ebre

El Govern donarà impuls a una Taula sectorial de l’Oli de Catalunya que es va gestar en el certamen de turisme gastronòmic, celebrat a Horta de Sant Joan (Terra Alta) l’octubre passat, per ajudar al sector a fer front a la crisi de preus. La segona reunió de debat de la taula es farà a la Fira de l’Oli de Jesús, a Tortosa, a finals de febrer. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha explicat que sector busca les fórmules per abaratir els costos de producció mentre els mercats s’escapin al control dels pagesos.

Tres de les cinc Denominació d’Origen Protegides (DOP) de l’oli de Catalunya (Baix Ebre/Montsià, Terra Alta, Siurana, les Garrigues i l’Empordà), són de la província de Tarragona i dos d’elles de les Terres de l’Ebre. Amb aquest referent, el territori ha estat l’encarregat de gestar la creació de la Taula de l’Oli que es va iniciar amb uns primers debats al certament de turisme gastronòmic, GastroEbre, i que s’institucionalitzarà la Fira de l’Oli de Jesús (Baix Ebre) a finals de febrer, probablement amb la participació del president de la Generalitat, Quim Torra.

“Les Terres de l’Ebre tenim molt a dir en el sector de l’oli. Hi estem treballant perquè s’han de controlar molts els processos de producció”, ha dit Pallarès. El delegat ha exemplificat alguns dels aspectes que s’avaluen com l’aplicació de regadius intensius o l’optimització de les varietats per poder contrarestar els preus que no controla el productor dins de la cadena mercantil. Seguint l’estela del sector del vi, la taula vol fomentar la formació també des de l’Escola de Capacitació Agrària de Gandesa, trobar els camins de comercialització que faci valdre el producte d’aquí i impulsar una carta d’olis per als restaurants, entre d’altres propostes.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close