14.3 C
Amposta

Els preus que reben els ramaders catalans per la llet són dels més baixos de la UE, segons Unió de Pagesos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos ha denunciat que els preus que reben els productors de llet catalans són dels més baixos de la Unió Europea i de les principals zones productores. Les darreres dades de l’Observatori de la Llet de Catalunya indiquen que els preus percebuts pels productors catalans van ser al juliol de 0,3189 euros el litre, un 10,37% menys que la mitjana de la UE – 0,3189 euros el litre- i un 14,57% inferiors als de la mitjana francesa -0,3733 euros el litre-.

Segons UP, la indústria làctia ubicada a Catalunya justifica els preus que paga als productors catalans al·legant que encara pot pagar-los més baixos a França, tot i que des d’UP asseguren que els productors francesos reben preus superiors.

 

Unió de Pagesos denuncia que Làctia —la principal proveïdora de llet a Mercadona— no reconeix als ramaders als quals recull la llet — la majoria d’ells associats a cooperatives Vaquers d’Osona i Plana de Vic— que els paga per sota del preu de cost. La setmana va començar amb el rebuig per part d’aquesta indústria a rebre la llet, uns 182.000 litres de llet previstos per aquesta setmana, posant en risc un aliment de primera qualitat i necessitat.

Finalment, però, Làctia ha accedit a recollir la llet però sense acceptar el condicionant dels ramaders que era que s’explicités en el contracte que els vaquers acceptaven el preu per necessitat ja que el preu ofert continuava sense cobrir-los els costos de producció.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -