14.3 C
Amposta

Els préstecs del govern espanyol deixen fora a la producció agrícola, segons Unió de Pagesos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos de Catalunya ha exigit al Govern de l’Estat que esmeni l’Acord del Consell de Ministres de 24 de març del 2020, pel qual s’aproven les característiques del primer tram de la línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) adreçat a empreses i autònoms per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia covid-19, ja que els préstecs elegibles establerts deixen fora totes les empreses i autònoms dedicats a la producció primària de productes agrícoles. Això contrasta amb el fet que el ministre d’Agricultura Luís Planas ha demanat a la Comissió Europea, en el Consell de Ministres d’Agricultura de la Unió Europea, celebrat telemàticament el 25 de març passat, mesures per sectors concrets, pel descens de vendes, particularment en flor i planta ornamental i carn d’oví.

Unió de Pagesos de Catalunya considera una errada i una discriminació flagrant l’exclusió de la línia d’avals de l’ICO del sector agropecuari, tant per les greus conseqüències econòmiques que comporta l’estat d’alarma a les explotacions agràries catalanes productores de flor i planta ornamental, com als subsectors dedicats a produccions alimentàries bàsicament destinades a l’hostaleria, restauració i cafeteria, i als calçots, la carn d’oví i cabrum, la llet de cabra i altres petites produccions de qualitat.

El sindicat remarca que la carn de xai i cabrit fa dues setmanes que no cotitza a les llotges. D’altra banda, Unió de Pagesos estima que, diàriament, 1.000 litres de llet de cabra no tenen sortida a Catalunya, ja que molts dels formatgers tenen les càmeres plenes i no poden fer-ser càrrec de més llet.

Unió de Pagesos també considera una errada i discriminació flagrant no haver tingut en compte, de cara a la prestació extraordinària per cessament d’activitat, establerta al Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, que el sector de la flor i planta ornamental concentra, en els mesos de març, abril i maig, entre dos terços i el 90% de la comercialització anual de les seves produccions. Aquesta circumstància està comportant una enorme pèrdua d’ingressos, quan la major part de les despeses anuals ja han estat efectuades per obtenir la collita que en aquesta època es comercialitza. Per això, l’exigència en aquesta prestació extraordinària d’una reducció d’un 75% de la mitjana de facturació sobre el semestre anterior comporta una discriminació entre treballadors autònoms amb el mateix grau de reducció en l’activitat econòmica, però que tenen una irregular distribució en els ingressos i despeses al llarg de l’any.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -