14.3 C
Amposta

Els millors productes de la cuina rapitenca es presenten al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

La gastronomia de la Ràpita s’ha fet un lloc dins la fira referent del sector a Catalunya, el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. De dilluns a dimecres, diversos xefs i productors agroalimentaris del municipi i del delta de l’Ebre han participat en demostracions i tastos per tal de donar a conèixer el producte entre distribuïdors i professionals del sector gastronòmic.

La presència del Col·lectiu de Cuina La Ràpita-Delta de l’Ebre i l’Ajuntament de la Ràpita ha servit també per presentar les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que acull la població fins al pròxim 8 de desembre. Al voltant d’aquest emblemàtic crustaci de la mar de l’Ebre va girar la presentació del Col·lectiu de Cuina el dilluns 18 a càrrec de la seva presidenta, Imma Bòria.

Durant l’acte, també van intervenir el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme i les empreses Musclarium, Olis Sta. Montsià SCCL i Mel Múria. Tot seguit, el restaurant Ventall Freddy i la Confraria van oferir un tast de llagostins i, a la tarda, Musclarium va servir ostres a aquells que s’apropaven a l’estand de la Ràpita.

El dimarts va ser el torn del xef Albert Guzman, amb un showcooking a La Cuina de l’Espai Catalunya que va tenir el maridatge del sake de l’empresa Kensho de l’Ampolla. La preparació de Guzman va consistir en la preparació de diversos productes del delta, com l’ostra arrissada, l’ànec i l’anguila. Per últim, el dimecres es va continuar amb la promoció del llagostí a l’estand de la Ràpita amb una degustació preparada pel
restaurant Can Batiste.

L’alcalde de la Ràpita i regidor de Turisme, Josep Caparrós, ha remarcat la importància que té per la promoció econòmica del municipi estar en les principals fires nacionals, al costat d’altres destinacions que competeixen amb la Ràpita. “El Fòrum Gastronòmic és un dels referents del sector a Catalunya i per això la Ràpita, com a destinació gastronòmica, no pot deixar passar l’ocasió d’estar-hi present”. “D’aquesta manera també fem que els cuiners i productors de la Ràpita mostrin la seva qualitat”, ha afegit Caparrós.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Atropellen un jove de Santa Bàrbara i fugen del lloc dels fets

Els fets van succeir dissabte 11 de juliol a les 21.45 h a l'altura del Passeig de la Generalitat amb l'encreuament de carrer Aragó....

La Fundació ‘la Caixa’ recapta més de 47.000 euros per al Banc d’Aliments de l’Ebre i Tarragona

L’acció solidària Cap llar sense aliments, impulsada per la Fundació “la Caixa”, amb el suport operatiu de CaixaBank, tanca amb més de 47.000 euros recaptats...

La família de la víctima mortal d’un accident a Ulldecona busca el conductor que es va fugar

El divendres 3 de juliol motorista va morir a l'autopista AP-7, a l'atura d'Ulldecona. Quan passaven pocs minuts de les onze de la nit, una...

El front institucional de les Terres de l’Ebre es reactiva en contra del transvasament a Cantàbria

El front institucional de les Terres de l'Ebre, que agrupa alcaldes i presidents de consells comarcals del territori, s'ha reactivat davant l'amenaça que suposa...

L’ACA adjudica les obres per a millorar el sanejament d’Alfara de Carles, al Baix Ebre

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per a millorar el sanejament de les aigües residuals d'Alfara de Carles, al Baix Ebre, amb un...
- Anunci -
- Anunci -