EbreNotícies

Els citricultors valencians adverteixen que talaran els tarongers si segueix caient el preu

L’arbre de les taronges i clementines queda inhàbil per la següent campanya si el fruit no es recull. Per això, hi ha agricultors que tiren el producte a terra quan els preus del mercat no són eficients.

Redacció.- El sector citrícola valencià entra en una segona fase de les reivindicacions per la caiguda del preu de les taronges i mandarines. Primer, el pròxim 21 de gener hi haurà concentracions simultànies a 30 municipis de Castelló, València i Tarragona, en la que reclamaran ajudes directes als productors per les pèrdues registrades en l’actual campanya. Segon, és tal la gravetat de la situació, que hi ha agricultors que es plantegen la possibilitat d’arrencar els seus arbres perquè no veuen viabilitat econòmica, segons informa Levante de Castelló.

L’arbre de les taronges i clementines queda inhàbil per la següent campanya si el fruit no es recull. Per això, hi ha agricultors que tiren el producte a terra quan els preus del mercat no són eficients. L’entrada massiva de taronges sud-africanes ha col·lapsat els mercats europeus, endarrerint la recollida. Aquesta situació ha fet caure els preus dels cítrics i es calcula que un 30 per cent d’aquests s’han quedat sense recollir.

La plataforma per la Dignitat del Llaurador ja ha traslladat la necessitat de la rebuda d’ajuts públics, o en cas contrari, consideren que el més factible és talar els arbres.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close