14.3 C
Amposta

Els cellers escalfen la Festa del Vi a la jornada professional de Corbera d’Ebre

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

La Terra Alta ha fet un escalfament de la Festa del Vi que la Denominació d’Origen del vi celebra el pròxim cap de setmana a Gandesa. 34 cellers han atès més de 240 assistents en la jornada professional que s’ha celebrat a l’església vella de Corbera d’Ebre. El retorn d’aquesta cita és especialment rellevant per posicionar la DO Terra Alta en “el segment de qualitat” que li pertoca. El Consell Regulador ha dirigit aquesta cinquena edició sobretot a restauradors, hostalers i sommeliers de les Terres de l’Ebre per reforçar la DO Terra Alta com el “celler ebrenc“. Cada celler ha ofert 4 referències de vins que s’han maridat amb un dinar a peu dret de fort caràcter terraltí, amb plats autòctons com la truita en suc o la clotxa.

En un espai singular i de gran valor històric i patrimonial, la jornada professional de la Festa del Vi de la DO Terra Alta, s’ha celebrat a l’església vella de Corbera d’Ebre a mb xifres d’èxit rotund. La jornada ha tornat a superar la participació de cellers, 34, i d’assistents, més de 240, tot i coincidir amb el primer dia del GastroEbre que es fa aquest dilluns i dimarts a Gandesa, amb exhibicions culinàries i xefs de primer ordre com Joan Roca (celler de Can Roca), Fran López (Villa Reitori i Xerta), Arnau Bosch (Can Bosch) o Christian Escribà (Pastisseria Escribà), entre d’altres.

El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, s’ha mostrat satisfet amb aquestes xifres que baten rècords de participació un any més i una cinquena edició de la jornada professional on s’ha incidit i reconegut en el sector professional més pròxim, l’ebrenc. “Que vingui el sector professional aquí fa territori i enguany l’hem enfocat a Terres de l’Ebre on és de vital importància que se sàpiga que Terra Alta és part del territori i que als restauradors, que són ambaixadors del producte ebrenc, els apropem aquí“, ha apuntat.

Enguany la jornada és fa abans de la Festa del Vi, enlloc de cloure-la. El president de la DO Terra Alta ha apuntat que l’objectiu és fer més transversal el certamen, portant actes a més pobles i facilitar als cellers que no arribin gastats a la cita professional. “Després d’un cap de setmana atenent el consumidor final, estaven cansats per fer un dilluns més i ho hem passat al dilluns abans que ens agafa amb més forces“, ha explicat.

El showroom es fa al migdia perquè s’hi serveix un dinar a peu dret de fort caràcter terraltí, fet per restauradors de la comarca – enguany pels restaurants Moderno de Vilalba dels Arcs i El Bistrot de Gandesa-, i que permet maridar amb plats autòctons els vins que es van descobrint.

Les xifres ratifiquen que el sector viticultor no para de créixer a la comarca. “Cada cop hi ha més interès del consumidor per descobrir aquesta zona i cada cop hi ha més interès del pagès i les empreses en crear nous cellers i donar a conèixer els productes que fem a la Terra Alta“, ha confirmat Arrufí.

Durant el pròxim cap de setmana, el sector vitivinícola terraltí mostrarà múscul amb les activitats enoturístiques, els tastos i la mostra de vins a Gandesa. A més a més, enguany es commemora el centenari del celler cooperatiu gandesà, una de les catedrals del vi que estrena documental, i divendres torna la Nit de les Garnatxes Blanques, on es mariden 40 vins blancs terraltins amb alta gastronomia ebrenca premiada per la Guia Michelin.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

La Diputació de Tarragona assessora els municipis en el procés de desconfinament

La Diputació de Tarragona assessora els municipis de la demarcació en els dubtes relacionats amb el desconfinament per la Covid-19. La institució supramunicipal forma part de la...

Els municipis del Montsià acorden suspendre totes les festes d’estiu

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Montsià d'aquest dimecres, 3 de juny, celebrat de manera telemàtica, ha acordat, en una decisió sense precedents, suspendre...

L’Atenció Primària de Terres de l’Ebre es reorganitza per afrontar el retorn de l’activitat

Amb la posada en marxa de la fase 2 de desconfinament a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre va iniciar la recuperació progressiva...

Sanitat accepta que les Terres de l’Ebre passin dilluns a la fase 3, l’última fase

Barcelona i àrea metropolitana nord i sud –unificades en una sola regió- i Lleida passaran a la fase 2 dilluns que ve i l’Alt...

La Sénia reclama a Salut la reobertura del CAP durant les 24 hores

L’alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí, ha valorat la primera fase de reobertura del centre d’atenció primària de la Sénia com un “primer...
- Anunci -
- Anunci -