EbreNotícies

Els cellers escalfen la Festa del Vi a la jornada professional de Corbera d’Ebre

La Terra Alta ha fet un escalfament de la Festa del Vi que la Denominació d’Origen del vi celebra el pròxim cap de setmana a Gandesa. 34 cellers han atès més de 240 assistents en la jornada professional que s’ha celebrat a l’església vella de Corbera d’Ebre. El retorn d’aquesta cita és especialment rellevant per posicionar la DO Terra Alta en “el segment de qualitat” que li pertoca. El Consell Regulador ha dirigit aquesta cinquena edició sobretot a restauradors, hostalers i sommeliers de les Terres de l’Ebre per reforçar la DO Terra Alta com el “celler ebrenc“. Cada celler ha ofert 4 referències de vins que s’han maridat amb un dinar a peu dret de fort caràcter terraltí, amb plats autòctons com la truita en suc o la clotxa.

En un espai singular i de gran valor històric i patrimonial, la jornada professional de la Festa del Vi de la DO Terra Alta, s’ha celebrat a l’església vella de Corbera d’Ebre a mb xifres d’èxit rotund. La jornada ha tornat a superar la participació de cellers, 34, i d’assistents, més de 240, tot i coincidir amb el primer dia del GastroEbre que es fa aquest dilluns i dimarts a Gandesa, amb exhibicions culinàries i xefs de primer ordre com Joan Roca (celler de Can Roca), Fran López (Villa Reitori i Xerta), Arnau Bosch (Can Bosch) o Christian Escribà (Pastisseria Escribà), entre d’altres.

El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, s’ha mostrat satisfet amb aquestes xifres que baten rècords de participació un any més i una cinquena edició de la jornada professional on s’ha incidit i reconegut en el sector professional més pròxim, l’ebrenc. “Que vingui el sector professional aquí fa territori i enguany l’hem enfocat a Terres de l’Ebre on és de vital importància que se sàpiga que Terra Alta és part del territori i que als restauradors, que són ambaixadors del producte ebrenc, els apropem aquí“, ha apuntat.

Enguany la jornada és fa abans de la Festa del Vi, enlloc de cloure-la. El president de la DO Terra Alta ha apuntat que l’objectiu és fer més transversal el certamen, portant actes a més pobles i facilitar als cellers que no arribin gastats a la cita professional. “Després d’un cap de setmana atenent el consumidor final, estaven cansats per fer un dilluns més i ho hem passat al dilluns abans que ens agafa amb més forces“, ha explicat.

El showroom es fa al migdia perquè s’hi serveix un dinar a peu dret de fort caràcter terraltí, fet per restauradors de la comarca – enguany pels restaurants Moderno de Vilalba dels Arcs i El Bistrot de Gandesa-, i que permet maridar amb plats autòctons els vins que es van descobrint.

Les xifres ratifiquen que el sector viticultor no para de créixer a la comarca. “Cada cop hi ha més interès del consumidor per descobrir aquesta zona i cada cop hi ha més interès del pagès i les empreses en crear nous cellers i donar a conèixer els productes que fem a la Terra Alta“, ha confirmat Arrufí.

Durant el pròxim cap de setmana, el sector vitivinícola terraltí mostrarà múscul amb les activitats enoturístiques, els tastos i la mostra de vins a Gandesa. A més a més, enguany es commemora el centenari del celler cooperatiu gandesà, una de les catedrals del vi que estrena documental, i divendres torna la Nit de les Garnatxes Blanques, on es mariden 40 vins blancs terraltins amb alta gastronomia ebrenca premiada per la Guia Michelin.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close