14.3 C
Amposta

Els cellers escalfen la Festa del Vi a la jornada professional de Corbera d’Ebre

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

La Terra Alta ha fet un escalfament de la Festa del Vi que la Denominació d’Origen del vi celebra el pròxim cap de setmana a Gandesa. 34 cellers han atès més de 240 assistents en la jornada professional que s’ha celebrat a l’església vella de Corbera d’Ebre. El retorn d’aquesta cita és especialment rellevant per posicionar la DO Terra Alta en “el segment de qualitat” que li pertoca. El Consell Regulador ha dirigit aquesta cinquena edició sobretot a restauradors, hostalers i sommeliers de les Terres de l’Ebre per reforçar la DO Terra Alta com el “celler ebrenc“. Cada celler ha ofert 4 referències de vins que s’han maridat amb un dinar a peu dret de fort caràcter terraltí, amb plats autòctons com la truita en suc o la clotxa.

En un espai singular i de gran valor històric i patrimonial, la jornada professional de la Festa del Vi de la DO Terra Alta, s’ha celebrat a l’església vella de Corbera d’Ebre a mb xifres d’èxit rotund. La jornada ha tornat a superar la participació de cellers, 34, i d’assistents, més de 240, tot i coincidir amb el primer dia del GastroEbre que es fa aquest dilluns i dimarts a Gandesa, amb exhibicions culinàries i xefs de primer ordre com Joan Roca (celler de Can Roca), Fran López (Villa Reitori i Xerta), Arnau Bosch (Can Bosch) o Christian Escribà (Pastisseria Escribà), entre d’altres.

El president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, s’ha mostrat satisfet amb aquestes xifres que baten rècords de participació un any més i una cinquena edició de la jornada professional on s’ha incidit i reconegut en el sector professional més pròxim, l’ebrenc. “Que vingui el sector professional aquí fa territori i enguany l’hem enfocat a Terres de l’Ebre on és de vital importància que se sàpiga que Terra Alta és part del territori i que als restauradors, que són ambaixadors del producte ebrenc, els apropem aquí“, ha apuntat.

Enguany la jornada és fa abans de la Festa del Vi, enlloc de cloure-la. El president de la DO Terra Alta ha apuntat que l’objectiu és fer més transversal el certamen, portant actes a més pobles i facilitar als cellers que no arribin gastats a la cita professional. “Després d’un cap de setmana atenent el consumidor final, estaven cansats per fer un dilluns més i ho hem passat al dilluns abans que ens agafa amb més forces“, ha explicat.

El showroom es fa al migdia perquè s’hi serveix un dinar a peu dret de fort caràcter terraltí, fet per restauradors de la comarca – enguany pels restaurants Moderno de Vilalba dels Arcs i El Bistrot de Gandesa-, i que permet maridar amb plats autòctons els vins que es van descobrint.

Les xifres ratifiquen que el sector viticultor no para de créixer a la comarca. “Cada cop hi ha més interès del consumidor per descobrir aquesta zona i cada cop hi ha més interès del pagès i les empreses en crear nous cellers i donar a conèixer els productes que fem a la Terra Alta“, ha confirmat Arrufí.

Durant el pròxim cap de setmana, el sector vitivinícola terraltí mostrarà múscul amb les activitats enoturístiques, els tastos i la mostra de vins a Gandesa. A més a més, enguany es commemora el centenari del celler cooperatiu gandesà, una de les catedrals del vi que estrena documental, i divendres torna la Nit de les Garnatxes Blanques, on es mariden 40 vins blancs terraltins amb alta gastronomia ebrenca premiada per la Guia Michelin.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Padesa no admet errors en la gestió dels brots de Covid-19 que han infectat 344 treballadors

La direcció de l'empresa càrnica Padesa no admet errors en la gestió dels dos brots de covid-19 als seus dos centres de producció de...

Una quinzena d’alumnes participen al curs de soldadura organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre

Una quinzena d’alumnes han començat aquesta setmana el curs de soldadura amb elèctrode i revestit i TIG, que organitza el Consell Comarcal del Baix...

Els cribratges als centres educatius de Tortosa han detectat fins ara 91 positius

Fins a la data d'avui, a la ciutat de Tortosa s'han fet més de 5.000 proves PCR dins del cribratge que s'està realitzant als...

L’Ajuntament de Tortosa descatalogarà el monument franquista de l’Ebre aquest divendres

El ple de l'Ajuntament de Tortosa portarà a aprovació, divendres, la proposta per al nomenament d'un nou Defensor de la Ciutadania. La persona proposada...

Ingressaran malalts amb Covid-19 a tots els hospitals de les Terres de l’Ebre

La Regió Sanitària Terres de l'Ebre, conjuntament amb els proveïdors del territori, aplica des d'ahir una nova fase del Pla de Contingència pel qual...
- Anunci -
- Anunci -