14.3 C
Amposta

Eliminar les subvencions als correbous i a l’Eslgésia, entre les propostes de la CUP Tortosa pels pressupostos 2022

La CUP Tortosa ha presentat les seues propostes per als pressupostos de 2022

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La CUP Tortosa ha presentat les seues propostes per a incorporar als pressupostos de l’Ajuntament de Tortosa del 2022, algunes de les quals porta reclamant des de l’anterior legislatura. Les propostes presentades representen un increment de la despesa i se centren en matèries feministes, ecologistes, educatives o de l’àmbit social a través de la contractació de tècniques per al desenvolupament de determinades polítiques, la creació d’un parc públic d’habitatge o d’una escola bressol municipal. El portaveu Sergi Arnau creu que “haurien de ser fàcilment assumibles per l’equip de Govern, si existeix una voluntat real d’arribar a un acord beneficiós per a la ciutat”.

El grup anticapitalista ha presentat un seguit de propostes que no representen cap cost econòmic o que fins i tot suposen un estalvi o un increment d’ingressos com, per exemple, l’eliminació de subvencions a l’Església i a les festes amb correbous, la municipalització de serveis, la tarifació social progressiva o les clàusules socials dels contractes públics i la cerca de terrenys per a un nou hospital.

“Es tracta d’un document de mínims que considerem necessari per a tirar endavant el pressupost de 2022. Acceptar les propostes de la CUP significa un gir que considerem imprescindible per tal que el govern de la ciutat posi les necessitats de les tortosines i tortosins al centre i defugi de les polítiques de grans inversions en obres faraòniques a les quals ens tenen acostumats”, ha destacat Arnau.

Propostes per a incorporar als pressupostos de l’Ajuntament de Tortosa de 2022:

1. Creació d’una escola bressol pública municipal a la ciutat de Tortosa de 100 places per al curs 2022-23 (cost anual 150.000 € tenint en compte les subvencions d’entitats supramunicipals → Pressupostar la part proporcional més la inversió inicial necessària per adequar espai).

2. Contractació d’una tècnica d’igualtat: 33.880 €.

3. Contractació d’una tècnica en sobirania energètica: 33.880 €.

4. Ampliar l’habitatge públic amb una inversió de 500.000 € l’any durant els pròxims 5 anys.

5. Iniciar un procés de transformació del model de pressupostos participatius. Contractació d’una tècnica a mitja jornada: 16.940 €.

6. Creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització. Acabar amb el criteri d’escolarització basat en la zona única d’escolarització i implantar el criteri de proximitat per combatre la segregació escolar.

7. Prevenció d’incendis: doblar la partida pressupostària.

8. Millora dels camins rurals: doblar la partida pressupostària i garantir la millora dels camins més deteriorats del Coll de l’Alba.

9. Iniciar el servei de recollida de la brossa porta a porta en dos barris de la ciutat o als pobles durant el 2022.

Mesures cost zero o que suposen un estalvi pressupostari:

1. Eliminar el finançament dels correbous i prohibir-ne la celebració.

2. Introducció de clàusules socials d’acord amb els principis de
l’economia social en tots els contractes públics.

3. Donar compliment a la moció aprovada pel Ple i incorporar la progressivitat i la tarificació social de taxes i preus públics per a les ordenances de 2023.

4. Eliminar del pressupost partides destinades al bisbat, església, etc., i una modificació a l’IBI perquè l’església pagui pels seus immobles.

5. Crear un reglament d’accés al padró municipal amb l’objectiu d’eliminar les males praxis existents a l’hora de tramitar l’empadronament per part de l’administració.

6. Compromís d’iniciar un procés de cerca de terrenys per a la construcció d’un nou Hospital.

7. Compromís de municipalització d’un servei externalitzat durant el 2022.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

1 COMENTARI

  1. En ves de traure les subensions dels correbous i no dixarne fe!!!! Mes aviat neria millo vaixa los jornals de tots los politics i cuan surten del seu grup,,,,cap paga al paro i treballa com totom fa? Aixo seria lo mes normal dels presupostos,,,perk hara resulta ca la gent gran no mos poden cuida i mos porten a les residensies ils animals astan al sofa i pera ells tinen tems,,VISCA LOS BOUS I LES TERRES DE LEBRE?

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -