Salut i bons aliments

El valor nutritiu de la llet

La llet és un dels aliments més complets que hi ha, a més de ser la primera font de calci de la naturalesa.
Per al consum humà s’utilitzen fonamentalment la llet de vaca -per damunt de totes- la d’ovella, la de cabra i la de búfala. En el seu origen, tota la llet conté hidrats de carboni, proteïnes i greixos, a més de vitamines, minerals i aigua; encara que la proporció en què es troba cadascun d’aquests elements varia segons l’animal d’origen.

VERITAT o FALS

Els vegetals frescos aporten més nutrients que els vegetals congelats.

VERITAT. Però també s’ha de dir que els frescos s’oxiden amb major facilitat que no pas els vegetals congelats. Avui dia en els processos d’ultracongelació industrial a penes es modifica els aliments, però encara que sigui lleugerament sempre hi ha una modificació, ja que l’aigua de les verdures cristal·litza i trenca les estructures naturals de l’aliment. Per tal de poder mantenir l’aliment el més intacte possible cal fer una bona descongelació i procurar que l’envàs que cobreix l’aliment no estigui esquinçat, ja que es trencaria la cadena del fred.

LA XIFRA

Espanya és el tercer productor mundial de vi, amb 38 milions d’hectolitres produïts el 2016. Pel que fa al consum, Espanya se situa en la novena posició del rànquing mundial en volum, amb gairebé 800 milions de litres de vi consumits.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close