14.3 C
Amposta

El Tortosa-Ebre guanya al Salou i s’afiança a la part noble de la classificació

El més vist

Un Tortosa-Ebre en clara línia ascendent va superar a un rival directe a domicili, l’Escola de Futbol Base Salou, que a la primera volta havia golejat a les tortosines per 1 gol a 7. Les locals es presentaven al partit sense cap canvi, un fet que van saber treure rendiment les jugadores de Víctor Borja que sortien molt endollades i s’avançaven aviat al marcador.

Les tortosines estaven molt intenses des del xiulet inicial, un factor que permetia a les de les Terres de l’Ebre generar dos aproximacions clares de gol, fins que a la tercera Laura Tomàs aconseguia perforar per primer cop la porteria rival als cinc minuts de partit. Després de l’avís previ on Núria es quedava completament sola de cara a la portera que evitava el gol desviant l’esfèric amb el cos, una recuperació ràpida de la línia medular els hi permetia filtrar una passada interior per a la carrera de Tomàs que aquest cop no perdonava i aconseguia desnivellar el marcador per al conjunt ebrenc. Fruit de la superioritat visitant abans dels vint minuts de joc, Ivette recollia un mal refús defensiu i connectava una rematada ajustada al pal que ampliava les diferències amb el 0-2. Partit controlat fins a la recta final del primer temps, quan fruit d’una indecisió defensiva visitant deixaven totalment sola a Marina qui definia a la perfecció a sis minuts del descans i ajustava el partit amb l’1-2 amb que s’arribava a l’equador de la confrontació.

Només sortir dels vestidors i quan encara estaven situant-se a la banqueta els dos equips, una ràpida acció de Laura Tomàs segellava el bon partit visitant quan en un contracop es quedava completament sola contra la portera i definia a la perfecció assestant un cop psicològic al Salou, que sortia amb les intencions de buscar l’empat. Si l’inici de la primera meitat havia estat bo, el segon temps arrancava de forma immillorable per a les ebrenques. Va ser un gran gol. La pilota que li venia botant Tomàs en veure avançada a la portera connectava una vaselina a la que res podia fer Evangeline, quan encara no s’havia complert el primer minuts de joc. Tot i així, va seguir pressionant el conjunt del Camp de Tarragona que als vint minuts aconseguia el 2-3 aprofitant una nova indecissió de la reraguarda tortosina. El partit adquiria un caire d’incertesa fins que a falta de cinc minuts per al final, una jugada confusa on hi havia una rival a terra, Gemma Pomada es presentava sola contra la portera a qui driblava i aconseguia marcar a porta buida, finiquitant l’encontre. Una acció protestada per les locals, que les tortosines no se n’havien adonat al moment de fer el gol. Aquesta situació provocava que després de la sacada de centre el Tortosa-Ebre no feia oposició a les atacants del Salou qui desaprofitaven, davant la sorpresa de tothom, aquesta acció rematant fora la jugada que podia significar el 3-4 i donar emoció al tram final.

El tècnic visitant, Víctor Borja, es mostrava molt satisfet del treball realitzat pel seu equip “sabíem que no era un rival fàcil i que a la primera volta ens havia superat àmpliament. Veníem avisats del potencial que tenia el Salou, un fet que ens ha fet sortir elèctriques i als vint minuts hem aconseguit avançar-nos dos cops al marcador. Estic molt content del treball del meu equip. Estem en una bona línia de treball i ara ens afiancem en la part capdavantera del grup, despenjant a quatre punts a un rival potent com era el conjunt salouenc”, que a més afegia que “Ens hem pogut treure l’espineta que teniem clavada del partit d’anada, que ens va deixar molt mal sabor de boca. Estem en una molt bona línia de treball que esperem mantindre-la fins a final de temporada“.

El Tortosa-Ebre suma la cinquena jornada consecutiva sense perdre sumant 13 dels darrers quinze punts en joc, amb un empat a un al camp del líder, i afiançant-se en el quart lloc de la classificació a cinc punts del colíders de la categoria, el Ribes i el Calafell i a tan sols un de distància del tercer, el Tarraco, que es desfeia ahir diumenge de l’Alpicat per 4 a 2. En la propera jornada, després del parèntesi per Carnaval, test per a seguir enganxades a la part noble de la classificació quan rebràn al municipal Josep Otero la visita d’un dels colíders, l’Escola de Futbol Base Calafell.

Font: Ebredigital – Jesús Ferrando