14.3 C
Amposta

El PSC reclama un carril bici en tot el traçat de la carretera entre Poble Nou del Delta i la Ràpita

La formació política considera que "s'han de promoure més carrils bici al Delta de l'Ebre per fomentar la pràctica turística i esportiva, garantint la seguretat dels usuaris"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El PSC de les Terres de l’Ebre considera que seria una oportunitat perduda no aprofitar la millora dels 10 quilòmetres de la carretera entre Poble Nou de Delta i la Ràpita per habilitar un carril bici en tot el seu traçat i no només en 2,7 quilòmetres, com ha anunciat la Diputació de Tarragona.

El projecte comportarà l’eixamplament de la via amb 6 metres de calçada, a més dels corresponents vorals, la construcció de dues rotondes en punts d’encreuaments importants i la millora de diferents interseccions al llarg del traçat. No obstant això, des del PSC lamenten que es prevegi l’habilitació d’un carril bici en menys del 30% del nou traçat.

Segons assegura el PSC, les administracions públiques “han d’incorporar d’ofici en tots els projectes de millora de les carreteres interurbanes al Delta, carrils bici, atesa la gran demanda turística i esportiva que va en augment any rere any”, ja que, es poden generar “situacions d’inseguretat en els usuaris del cicloturisme i també dels conductors de cotxes que es veuen en l’obligació de compartir la via”.

L’Estat, segons afirma el PSC de les Terres de l’Ebre, “s’ha compromès que les futures guardes perimetrals de les badies del Delta, un cop estiguin els projectes executius consensuats amb la Generalitat, tinguin un carril bici que ajudin a la diversificació de les rutes cicloturistes del Delta i facilitin l’accessibilitat a zones que fins no ho eren”.

El partit creu que s’haurien de connectar tots els municipis del Delta entre ells mitjançant carrils bici, amb ramals de connexió als principals llocs d’interès turístic. Una xarxa de carrils bici de la qual es beneficiaria tot el territori, no només els pobles del Delta, per l’alt atractiu turístic que suposaria per al conjunt de les Terres de l’Ebre. “Fa més d’una dècada que esperem que es concreti algun avenç que mai s’ha produït”, assegura el PSC.

Per aquest motiu, els socialistes en el període d’informació pública del projecte de millora de la carretera del Poble Nou a la Ràpita, presentaran al·legacions perquè s’incorpori un carril bici en tot el seu traçat i esperen que més formacions polítiques i entitats se sumen a la demanda.

Redacció – I. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -