14.3 C
Amposta

El pressupost de la Ràpita pel 2022 arriba a 13,3 milions d’euros

Les principals inversions seran 900.000 € en la piscina municipal, 500.000 € en la remodelació de l’edifici de les duanes i 600.000 € en la millora de la via pública

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El plenari de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat, reunit en la sessió ordinària del mes de desembre, el projecte de pressupost per a l’any 2022, el qual ascendeix a 13.300.370 €, un 6’64% més respecte del pressupost de l’any 2021. El pressupost municipal ha comptat amb els vots favorables d’ERC i la regidora no adscrita i els vots en contra de JxCAT, mR i PSC.

El pressupost d’enguany contempla un augment de més de 828.000 euros, causat per l’increment de la participació en els tributs de l’Estat i de la Generalitat cap als ajuntaments i per la previsió de l’increment d’activitat econòmica.

D’altra banda, les inversions de l’any 2022, licitades i adjudicades enguany, se centren en la reforma de la piscina municipal (900.000 €), la remodelació de l’antic edifici de la Duana en el centre d’economia blava de les Terres de l’Ebre (500.000 €) i la millora de la via pública i eliminació de barreres arquitectòniques (600.000 €).

El regidor d’ERC, Albert Salvadó, ha defensat que “és un pressupost que ens permet donar resposta a les necessitats dels rapitencs i rapitenques, a la vegada que garanteix rigor en la gestió pressupostària, mantenint l’esforç de contenció de la despesa corrent i l’amortització de més de 500.000 euros de préstec”. Per contra, la portaveu de JxCAT, Helena Queral, ha justificat el vot en contra del seu grup perquè “el govern municipal no necessiteu el nostre suport, de cara a futurs exercicis voldríem disposar de la informació amb més temps per poder fer una anàlisi més acurada”.

Per la seva part, el portaveu de mR, Pedro Hernández, qui ha fet un repàs a les inversions que ha fet el govern d’ERC des del 2015, ha manifestat que “s’han elaborat uns pressupostos on l’oposició no ha estat cridada a participar”. La portaveu del PSC, Rosa Anglès, s’ha sumat a la negativa d’aprovar el pressupost perquè “són uns pressupostos que augmenten amb relació a l’any 2021 i pensem que no hi ha cap iniciativa important”. En canvi, la regidora no adscrita, Francina Molina, ha mostrat el seu suport al pressupost per a l’any 2022 perquè “és molt coherent” i sobretot, perquè “segueix apostant pels temes socials que són tan importants actualment en la nostra societat”.

A més, el plenari municipal ha aprovat la moció conjunta d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita sobre la defensa del model educatiu català, amb els vots favorables d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita, i l’abstenció del PSC.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -