14.3 C
Amposta

El Perelló recull uns 500 kg de deixalles a les platges del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ahir diumenge es va dur a terme una macro recollida de residus a totes les platges del Perelló. L’activitat, organitzada per l’Associació Plastifreecame, es va realitzar durant 1 hora i mitja i es van arribar a recollir 482 kg de deixalles en quatre trams. Els participants podien escollir brossa a: Els Bufadors, Platja de Cavallers, Adolç del Me, Platja de les Garretes o Platja de Pont de l’Àliga. Unes 60 persones van participar en la recollida.

Imatge cedida a Imagina Ràdio

Èlia Planas, una de les fundadores del projecte, ha explicat a la redacció d’Imagina Ràdio que es van retirar molts plàstics d’un sol ús com ampolles de plàstic, porexpan, palets de les orelles, tot i que també altres residus més voluminosos com tubs metàl·lics recoberts de plàstic, un rem de caiac, una cadira, etc. “La finalitat d’aquestes recollides que organitzem no és només recollir residus de les platges per evitar que tornin de nou al mar, sinó que la finalitat principal és la de conscienciar a la població que l’única solució possible a aquest greu problema que pateixen els nostres mars i oceans, és la de reduir el plàstic que utilitzem com a consumidors”, diu Planas.

Complementant l’activitat, el dissabte al mateix pàrquing hi va haver música en directe, paradetes de negocis sostenibles i un entrenament HIIT per recaptar fons i engegar projectes de conscienciació a les platges del Perelló, com la col·locació de cartells informatius.

Plastifreecame va nàixer de la impotència de veure com estaven de brutes les platges d’aquesta zona. La impulsora principal no és originària del Perelló, però fa temps que se sent lligada a l’Ebre i els seus paratges naturals, de manera que va impulsar amb un grup d’amics aquesta iniciativa que organitza recollides de residus a tot Catalunya. Ella també és l’encarregada del programa Aules Conscients, que educa els més joves en la sostenibilitat a partir de xerrades i activitats en instituts. Tenen també la seua pròpia botiga benèfica, sorgida a partir del confinament, per oferir a la gent la possibilitat de comprar productes “residu zero”.

Imatge cedida a Imagina Ràdio
Imatge cedida a Imagina Ràdio

Redacció – X. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -