EbreNotícies

El nou Cap de l’Estat Major de Defensa és de les Terres de l’Ebre

Pilot de l'Exèrcit de l'Aire, és director del gabinet tècnic de la ministra des de 2017

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el nomenament del general de l’Exèrcit de l’Aire, Miquel Àngel Villaroya, com a nou Cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), en substitució del general Fernando Alejandre, que havia estat designat per l’exministra del PP, María Dolores de Cospedal. Villaroya, és nascut a les Terres de l’Ebre, concretament al municipi de La Galera el 15 de maig de 1957, està casat, té dos fills i tres néts, i compta amb una àmplia trajectòria en destinacions nacionals i internacionals.

Després del nomenament de María Dolores de Cospedal com a ministra de Defensa el 2018, després de la moció de censura, Robles va decidir mantenir la cúpula militar designada per la seua antecessora, però era previsible que el seu relleu fos una de les primeres decisions que prengués un cop constituït el Govern aquesta legislatura. Després de la designació del general Villaroya com a Cap de l’Estat Major de Defensa, és previsible que també canviï als caps de l’Exèrcit de Terra, general Francisco Javier Varela; de l’Armada, l’almirall Teodoro López Calderón; i de l’Exèrcit de l’Aire, general Javier Salt.

El general Miguel Àngel Villaroya Vilalta en finalitzar el seu període de formació a l’Acadèmia General de l’Aire, i després de passar pel Grup d’Escoles de Matacán, passa el 1981 a l’Ala núm. 31, on va romandre fins a l’any 1996 ascendint als càrrecs de capità i comandant. El juliol de 1996 va passar destinat a la Caserna General del Comandament Operatiu Aeri, on va ascendir a tinent coronel, i l’any 2000 va ser destinat al 45è Grup de Forces Aèries, de què va ser nomenat cap al febrer de 2005 ascendint a coronel al juliol d’aquest mateix any.

El juliol de 2015 és nomenat Cap del Comandament Aeri de Canàries i el 2017 va ascendir a tinent general per ser nomenat director del Gabinet Tècnic de la ministra de Defensa. El general Villarroya posseeix més de 9.800 hores de vol, és diplomat en Estat Major i ha realitzat diversos cursos nacionals i estrangers.

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close