14.3 C
Amposta

El món del ferrocarril pels més petits, a Móra la Nova

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova posa en marxa per la Festa Major de la localitat la segona edició del “Bateig ferroviari”. L’acte està adreçada als xiquets i xiquetes de totes les edats i consistirà en el lliurament d’un “carnet de ferroviari” i un viatge amb amics i familiars en la vagoneta de passeig “El Tro” per les instal·lacions del Museu.

Tindrà lloc el dissabte 27 de juliol a les 20.00h i és una activitat gratuïta. En cas que es desitgi rebre el “carnet de ferroviari”, cal enviar un correu electrònic a promocio@museuferrocarril.org, amb el nom del xiquet o la xiqueta. Amb aquesta activitat el Museu pretén aproximar als més petits al món del ferrocarril per a que comencin a familiaritzar-se amb un medi de transport col·lectiu que presenta enormes beneficis des del punt de vista social i ambiental.

Coincidint amb el “Bateig Ferroviari” s’estrenarà l’espectacle site specific, de dansa i música de violoncel, titulat “Abans del viatge”. L’actuació va a càrrec de Jaume Fraga, Toni Aparisi i Iris Pintos, vinculats a l’Escola de Música i Dansa de Móra d’ Ebre. Està inspirat en el tren que ens porta d’estació en estació, d’etapa en etapa, i que ens fa gaudir del camí tota vegada que contemplem el que deixem enrere en el mateix instant en què apreciem un nou paisatge que apareix i, de immediat, torna a quedar fora de la nostra mirada.

L’actuació forma part del cicle “Ebre, Música & Patrimoni” que coordinen el Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura. També compta amb la col·laboració de Montaña Assessors. El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova participa per tercera ocasió en aquest certamen que promou les visites a espais patrimonials mitjançant la celebració de representacions artístiques i musicals.

L’exposició forma part del certamen “Ebre, Música & Patrimoni” que coordina el Museu de les Terres de l’Ebre amb el suport del Departament de Cultura per apropar el paisatge, la història, les formes de vida i el ric patrimoni del territori a la ciutadania, creant  sinèrgies transversals i irrepetibles. I això, tant en el sentit patrimonial i artístic mitjançant la fusió de llenguatges i disciplines, com en el caràcter lúdic i informal de la programació. L’estiu i el temps de lleure esdevenen una oportunitat per visitar els museus i els centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre i gaudir en l’edició d’enguany de vuit propostes úniques que ajudaran al públic a descobrir l’ampli ventall de possibilitats que ofereixen el maridatge de la dansa,  la música i el patrimoni, ubicats en espais singulars i evocadors de les Terres de l’Ebre.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -