14.3 C
Amposta

El ministre de Sanitat diu que les primeres dosis de la vacuna podrien arribar a finals d’enguany

El ministre assenyala que primer els experts europeus han de comprovar els resultats satisfactoris de la vacuna

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha augurat aquest dimecres que, “si tot va bé”, les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus de la farmacèutica britànica AstraZeneca, que estan desenvolupant investigadors de la Universitat d’Oxford, arribaran a Espanya a finals d’any.

“Però hem de fer les coses bé pels seus temps: els experts europeus, entre els quals es troben experts espanyols que participen de forma activa, han de veure que les fases finals de verificació d’aquesta vacuna donen un resultat satisfactori”, ha precisat el ministre de Sanitat en una entrevista amb La Sexta.

D’aquesta manera, i “si tot va bé” i aquesta vacuna, que és de doble dosi, supera aquestes fases -actualment, està entre la 2 i 3 de desenvolupament-, “a finals de desembre, a finals d’aquest any, podríem començar a tenir les primeres dosis “.

Espanya negocia la compra de la vacuna amb altres companyies

A més, Espanya està negociant amb altres companyies. “Hi ha acords molt avançats amb altres quatre i s’està negociant amb 2 o 3 més, i crec que al llarg dels pròxims dies podrem anar donant a conèixer diferents acords que s’hagin tancat en l’àmbit europeu”, ha avançat.

El que ja ho està, de moment, és el que afecta la qual elabora AstraZeneca i que, ha recordat Illa, és fruit dels memoràndums subscrits per part de la Comissió Europea (CE) per a realitzar una compra centralitzada que permet “una major massa crítica de compra “i un major” poder de negociació amb les companyies”, al mateix temps que garanteix un accés equitatiu entre els països.

I també assegura el compliment de criteris de seguretat sanitària, ja que serà l’Agència Europea del Medicament què acabi validant aquestes vacunes, bé en règim d’autorització definitiva o condicional.

Amb tot, Illa ha volgut deixar clar que ni Espanya ni cap país europeu posarà en marxa “cap pla de vacunació que no compti amb les garanties suficients de les agències del medicament que han de fer una avaluació independent”.

D’altra banda, el ministre de Sanitat ha animat els espanyols a descarregar-se l’aplicació de rastreig Radar Covid, que ja s’està utilitzant en règim de proves en sis comunitats.

Font: La Vanguardia

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -