14.3 C
Amposta

El JotaCampus de Poblenou del Delta redueix aforament i oferta per adaptar-se a la situació del coronavirus

La novena edició de l'escola d'estiu de música d'arrel comença aquest dilluns, dedicada a Ovidi Montllor

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns comença el JotaCampus, l’escola d’estiu de música d’arrel i cultura popular, a Poble Nou del Delta (Montsià). Enguany per la pandèmia, l’organització ha reduït l’oferta formativa a 4 cursos al matí i 3 tallers a la tarda, el que suposa un 40% menys de participants. Les inscripcions estan completes en un any marcat per les mesures de seguretat de la covid però la resposta dels alumnes evidencia les ganes de recuperar aquest espai de cultura i descans. Algunes de les activitats es traslladaran a l’aire lliure prop d’una barraca del Delta però també es mantindran les activitats obertes al públic. Aquesta novena edició es dedica al cantautor valencià Ovidi Montllor, quan es compleixen 25 anys de la seva mort.

En la novena edició de l’escola de música d’arrel de Catalunya, s’impartiran cursos d’acordió diatònic, cant, dansa, instruments de corda, conjunt instrumental, percussió tradicionals i coneixement del paisatge. Hi ha menys oferta i un aforament de places més reduït per adaptar el JotaCampus a les mesures de seguretat de la covid. “Volíem que tothom, alumnat, professors, municipis, se sentís còmode i adaptar-nos a la situació. Si normalment hi venien unes 70-75 persones hem intentat reduir-la a 40. Hem intentat que algunes de les activitats, com cursos instruments es faran en espais a l’aire lliure habilitats, en consens amb l’Ajuntament de Poble Nou i d’Amposta, i altres activitats extraordinàries. Serà un JotaCampus el menys tancat possible”, ha destacat Artur Gaya, un dels impulsors de l’escola.

Tot i les restriccions, hi havia ganes de recuperar aquest espai cultural, de descans i d’aprenentatge. “La demanda de places va ser més ràpida que mai. La gent tenia ganes de vindre al Delta i de compartir esta activitat. Tots els tallers i cursos estan plens i és una cosa que curiosament, en la totalitat de l’oferta, no havia passat mai en estes nou edicions”, ha assenyalat Gaya.

El Jotacampus dedicarà les activitats extraordinàries a l’any Ovidi Montllor, en el 25è aniversari de la seua mort. Se’l recordarà amb un documental, un concert homenatge i un repertori formatiu amb les seves cançons. “Sempre es busca un fil conductor. Com el confinament ha fet que s’hagin de suspendre moltíssimes activitats sobre el cantautor d’Alcoi arreu dels Països Catalans, ara que s’ha permès reiniciar alguna activitat cultural, hem pensat que el JotaCampus s’havia de dedicar a l’Ovidi i reivindicar la seva herència”, ha explicat Gaya.

El cartell commemoratiu d’enguany du la inscripció ‘Tot ben senzill i ben alegre’, que és com comença la cançó ‘Les meues vacances’, considerada el testament poètic del cantautor d’Alcoi. També s’estamparà a les samarretes que es donaran com a obsequi als alumnes de l’escola, que seran de color roig, “com diu una de les cançons de l’Ovidi i que era un dels seus objectes més preuats”.

Les activitats del JotaCampus comencen aquest dilluns i acabaran divendres. La cloenda tindrà lloc divendres a la tarda amb una passejada amb caiac per les aigües de la badia dels Alfacs. El Jotacampus està organitzat pel Centre d’Interpretació de la Jota a les Terres de l’Ebre, està integrat a la Xarxa de Campus de Cultura Popular de Catalunya i compta amb la col·laboració del Departament de Cultura i l’Ajuntament d’Amposta.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -