Salut i bons aliments

El grup dels sucres i la mel (1a part)

Els sucres són hidrats de carboni que proporcionen el sabor dolç als aliments que els contenen. Tanmateix, quan col·loquialment s’utilitza el terme “sucre”, es fa referència a la sacarosa, també dit “sucre comú” o “sucre de taula”. El sucre representa la forma més comuna i coneguda dels edulcorants que està àmpliament distribuïts per la naturalesa en forma de fruites, vegetals, mel o llet.

VERITAT o FALS

La dieta més habitual continua sent pobra en fruita i verdura i excessiva en sucre i sal.

VERITAT. El consum de verdures i fruites, tot i ser molt mediterrani formalment, està molt per sota de la recomanació els especialistes. Tot i que gran part de la població respon a les enquestes que segueix la dieta mediterrània, la realitat és que els que diuen que sí que prenen fruita, prenen una peça, i no tres com es recomana. I si es mengen verdures, però mitja ració al dia en lloc de les dues recomanades.

LA XIFRA

L’alvocat és la fruita que més ha crescut en importància comercial al món. La seva alta proporció de greixos insaturats, que signifiquen les 2/3 parts de l’energia total de l’alvocat fa que se’l consideri un aliment molt nutritiu.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close