14.3 C
Amposta

El festival Tortosa Teatre Musical tanca la primera edició amb més de 2.400 espectadors en cinc dies

La proposta, enguany centrada en espectacles adreçats a un tipus de públic familiar, ha comptat també amb la presència de 900 escolars del territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Més de 2.400 espectadors han passat, entre l’11 i el 15 de gener, pel teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa per a assistir a alguna de les representacions de TOTEM: el festival Tortosa Teatre Musical s’ha estrenat dins de la programació cultural de la ciutat amb un seguiment del públic notable, fet que porta els impulsors, el grup La Companyia, a començar a treballar amb vista a l’any vinent.

Totem ha centrat la primera edició en propostes adreçades a un públic de caràcter familiar, totes amb un punt en comú: obres que es nodreixen de la música per a explicar les respectives històries. És l’objectiu de La Companyia, que han volgut posar en relleu el teatre musical que es produeix a casa nostra. Una tipologia artística que gaudeix d’una bona acollida del públic al conjunt del país i que l’organització ha volgut aproximar fins al territori amb propostes fetes per companyies locals i també d’altres de fora.

La directora de La Companyia, Marga Julià, destaca la bona rebuda per part del públic de Tortosa i també de la resta de les Terres de l’Ebre, que ha comportat està àmplia assistència: “n’estem molt contents perquè tot sent la primera edició hem tingut molt bona resposta i, a més, el públic ens ha felicitat i ha reconegut la qualitat de les propostes que configuraven el programa”, explica.

De la mateixa manera, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha posat en valor l’aposta feta per a aprofundir en aquest àmbit artístic: “Comptem amb una programació cultural molt diversa al teatre auditori Felip Pedrell i, ara, aquest nou festival reforça encara més el contingut que oferim des de Tortosa”, ha apuntat.

Obra “El nostre futur”

El programa ha disposat de cinc obres: el grup amfitrió, La Companyia, va fer el tret de sortida amb tres funcions de l’obra de creació pròpia ‘El nostre futur’, una reflexió al voltant de la problemàtica que generen les deixalles de plàstic al fons marí i que han vist 900 escolars de diferents centres educatius de Tortosa i d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre.

El festival també ha inclòs el grup local Hemiòlia amb l’obra ‘Cavernus’, una divertida aproximació a la història de la música, així com la representació de ‘CLAP de gala’, amb catifa roja inclosa, amb la qual convidaven els espectadors més jóvens a anar al teatre ben mudats per a veure una funció especial.

Finalment, el festival va tancar diumenge amb una doble sessió amb companyies destacades de la resta de Catalunya: al matí, amb ‘M.A.R.E’, de la Romancera Teatre, amb el públic assistent acompanyant la representació de titelles des de damunt mateix de l’escenari; i, a la tarda, amb ‘Tot esperant en Will’, d’Egos Teatre, que el 2022 va guanyar els premis Fetén gràcies a aquesta proposta protagonitzada per tres personatges còmics.

Marga Julià explica que l’organització ja pensa en la segona edició, per a la qual ja han començat a estudiar propostes artístiques per a poder-les mostrar al públic tortosí i ebrenc. El grup La Companyia està format per actors i actrius postgraduats que s’han format a l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -