14.3 C
Amposta

El festival Músiques en Terres de Cruïlla celebra la seva 10a edició amb un congrés i un concert “Amb veu de dona”

El Congrés Músiques en Terres de Cruïlla reunirà els dies 21 i 22 d’octubre investigadors i agents culturals dels territoris de parla catalana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El festival Músiques en Terres de Cruïlla, organitzat per l’Agrupació Musical  Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner i  l’Ajuntament de la Sénia, arriba a la seva desena edició el cap de setmana del  21 al 23 d’octubre a la Sénia. Un aniversari que servirà per tancar una etapa i  obrir-ne una de nova el 2023 per transformar el format del festival. 

És per això que la novetat d’aquesta edició es centra en la celebració del  Congrés Músiques en Terres de Cruïlla, que servirà per recollir totes les  temàtiques treballades en les nou edicions anteriors resumides en 3 eixos.  Cada un d’ells comptarà amb una taula rodona i un seguit de comunicacions  lliures, on destaca la participació de persones rellevants del món de la música  i l’art com Josep V. Frechina, Francesc Tomás Panxito, Rut Martínez, Raül  Sanchis, Pau Benavent, Alba G. Corral o Roberto Olivan, entre altres. 

L’objectiu del congrés és visibilitzar recerques, projectes musicals i  experiències que han treballat la música amb altres disciplines artístiques i  culturals en els territoris de parla catalana. Al mateix temps també esdevindrà  un punt de trobada d’investigadors, creadors i agents culturals que posen la  música en el nivell d’avantguarda de cada època, però també en el nostre  temps.  

El congrés s’inaugurarà el divendres 21 d’octubre amb la ponència-marc “Les  bandes de música: una cultura a la diàspora artística”, a càrrec de J. Rafael  Pascual-Vilaplana, director de la Banda de Música de Barcelona. Tot seguit  s’iniciarà el primer eix, dedicat a ‘La música popular i tradicional avui’, que  finalitzarà amb l’actuació musical del grup Joana Dark. Dissabte 22 d’octubre  es reprendran les comunicacions al matí amb el segon eix, ‘Els contextos de la  música: educació, festa i vida quotidiana’ i just abans de dinar, s’encetarà el  tercer eix, ‘Els diàlegs de la música amb les altres disciplines’. Per assistir-hi  és necessari realitzar una inscripció prèvia a través d’un formulari disponible a 

la pàgina web del festival. També hi ha la possibilitat d’assistir com a oient  puntualment en alguna de les sessions.  

Dissabte també tindrà lloc una altra de les activitats destacades d’aquesta  edició. Es tracta del concert de l’Agrupació Musical Senienca, que sota el títol  ‘Amb veu de dona’, vol reivindicar i visibilitzar el talent artístic i musical femení que durant els darrers nou anys han participat en el festival. Durant la nit  pujaran a l’escenari 7 artistes, com són: Carmen París (Aragó), Montse  Castellà (Catalunya), Miquela Lladó (Mallorca), Tiu (Mallorca), Franca  Masu (l’Alguer), Sònia Gómez (Catalunya) i Roser Gay (Catalunya).  L’espectacle tindrà lloc a la Casa de Cultura de la Sénia a partir de les 19h amb  entrada lliure.  

Les activitats del festival continuaran el diumenge 23 d’octubre amb el curs de  jota ballada a càrrec de Lídia de Mena del grup la Clavellinera de Falset, que  començarà a les 13h a la plaça Catalunya. En aquest mateix indret tindrà lloc  a les 17h la Trobada de grups de danses del territori que comptarà amb la  participació de la Clavellinera de Flix, la Colla de Dansaires de Càlig i el Grup  de Jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia, amb la música dels Dolçainers de  Joventuts Unides. 

La darrera activitat del festival es durà a terme el cap de setmana del 29 i 30  d’octubre amb un taller de dansa i moviment a càrrec de Montserrat Iranzo.  Aquesta activitat va destinada a un públic general a partir dels 5 anys i a la que  no es requerirà una formació o experiència prèvia amb la dansa. El resultat  d’aquest treball es podrà veure el diumenge a les 18h a la representació final  a la Casa de Cultura de la Sénia. 

Dissabte a la nit, un any més, també tindrà lloc el sopar musical al Restaurant  l’Antic Molí (Ulldecona), maridat amb música de joves del territori i l’actuació  final de Clàudia Xiva i Josep Lanau. El preu del sopar és de 45€ i es pot  reservar a través del correu musiquesttcc@gmail.com.  

Tota la informació i programació de la 10a edició del Festival Músiques en  Terres de Cruïlla la trobareu disponible a la pàgina web del festival. 

https://musiquesenterresdecruilla.wordpress.com/

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -