EbreNotícies

El Festival Deltebre Dansa dona demà el tret de sortida

Demà arrenca la 15a edició del Festival Deltebre Dansa amb 48 espectacles de més de 25 països

El Festival Deltebre Dansa dona demà el tret de sortida a 15 dies de dansa i circ d’avantguarda al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya. La companyia de Granada Vaivén Circo serà l’encarregada d’inaugurar aquesta nova edició del Deltebre Dansa amb l’espectacle Do Not Disturb. No Molestar, una peça inspirada en les fàbriques de principi del segle XX.

Des de demà i fins al 21 de juliol, el Festival acollirà un total de 48 espectacles de companyies de 26 nacionalitats que es podran veure en diferents indrets de Deltebre. En total, el festival acollirà 7 estrenes nacionals i 3 estrenes mundials.

La bailaora i coreògrafa Rocío Molina, la parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto i la companyia de circ francesa La Contrebande són alguns dels noms protagonistes d’aquesta quinzena edició.

A més de la programació d’espectacles, un altre dels pilars fonamentals del Festival és la formació de professionals. Més de 150 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis. Enguany hi haurà 21 tallers impartits per 27 docents de renom. Com en altres edicions, s’espera que al llarg d’aquests 15 dies visitin el festival un total de 12.000 espectadors.

A partir de demà el municipi de Deltebre es convertirà en l’epicentre de les arts del moviment gràcies a la 15a edició del Festival Deltebre Dansa. Durant dues setmanes la cita oferirà 48 espectacles de dansa i circ contemporanis d’alt nivell de 26 nacionalitats a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre. 

Els encarregats d’inaugurar la 15a edició seran els artistes de la companyia granadina Vaivén Circo amb l’espectacle Do Not Disturb. No Molestar, una peça d’acrobàcies inspirada en el treball a les fàbriques a principis del segle XX.

Durant els pròxims 15 dies es podran veure propostes de dansa i circ d’avantguarda molt diferents tant a escala nacional com internacional. Destaquen els espectacles de la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, recentment guardonada amb el premi Maxla parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto o la companyia de circ francesa La Contrebande. 

A més dels espectacles, el Festival reunirà també més de 150 professionals de la dansa i circ contemporanis provinents de més d’una cinquantena de països, que cada any es desplacen fins a la capital del Delta de l’Ebre per rebre classes de grans referents de la dansa. En aquesta ocasió el Festival compta amb 27 professors entre els quals destaquen el belga Tomislav English o el veneçolà David Zambrano.

Sota la direcció artística de Roberto Olivan, el Festival -que va començar amb només 12 assistents i 5 professors- s’ha consolidat com una Meca de les arts escèniques que ofereix la possibilitat de generar un intercanvi cultural i integració entre el paisatge, el moviment i les persones. Avui en dia és una de les fites culturals més insòlites i destacades de l’àmbit internacional on ballarins de tot el món tenen l’oportunitat de submergir-se durant 15 dies en les arts del moviment i d’experimentar llenguatges molt diferents en un mateix espai.

DELTEBRE DANSA, UN DELS MILLORS FESTIVALS D’EUROPA

El Festival Deltebre Dansa ha estat seleccionat com un dels 24 festivals d’Europa que obten als Premis EFFE 2019-2020 de l’Associació Europea de Festivals. Es tracta d’un segell que premia l’excel·lència artística, l’impacte positiu en el territori i la generació de cooperacions culturals. En total, s’han presentat 715 festivals, dels quals se n’han seleccionat 24 candidats finalistes, d’entre els quals s’escollirà fins a cinc guayadors i es donarà a conèixer el 26 de setembre al Palau de Belles Arts de Brussel·les. El Festival Deltebre Dansa és l’únic esdeveniment de l’estat espanyol que opta al guardó. Les diferents candidatures finalistes es poden consultar fent clic en aquest enllaç , a través del qual la ciutadania també pot votar quin és el festival que es mereix un dels  guardons que s’entregaran, l’EFFE’s Audience Choice.

Redacció – J. V. G.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close