Tots els gols

El FC Vilalba anuncia en un comunicat que recorrerà al Tribunal Català de l’Esport

"Penso que aprofitar-se dels problemes econòmics dels altres per assolir un repte esportiu tira qualsevol valor ètic que porta implícit l'esport"

(Tots els Gols).- Ismael Estupinyà, president del FC Vilalba, ha tret un comunicat per les xarxes socials on deixa clar que no ha actuat malament, respecte la polèmica sobre les suposades falses fitxes federatives de diversos jugadors de la plantilla. Després de fer un exercici dur sobre l’estat del club mostrant una transparència en aspectes econòmics, es mostra contundent, ferm i emprenyat amb tot el que està succeint. Us adjuntem el comunicat:

 Jo, Ismael Estupiñá Peig, com a president del FC Vilalba, em veig en l’obligació d’emetre aquest comunicat com a conseqüència dels fets ocorreguts aquestes últimes setmanes i que atempten contra la honorabilitat i la imatge del club que presideixo.

Vam acabar la passada temporada amb greus problemes estructurals i econòmics, i la Federació ens va donar facilitats per a poder pagar el deute que teníem amb ells en diferents terminis. Cosa que agraeixo i penso que ha de fer en aquests casos per afavorir la continuïtat dels clubs petits com el nostre.

Crec que tot el que ha ocorregut aquestes últimes setmanes es deu, al meu entendre, per l’ànsia d’un club de sumar punts a qualsevol preu sense importar-li com. A això s’hi han sumat altres clubs amb oportunisme i, al meu parer, amb poca ètica esportiva. De tot cor, penso que aprofitar-se dels problemes econòmics dels altres per assolir un repte esportiu tira qualsevol valor ètic que porta implícit l’esport.

Jo, i els que em coneixen ho saben, en cap moment alinearia cap dels meus jugadors sense tenir la total certesa que aquests compleixen amb els requisits per a poder fer-ho. Encara menys, com ens han acusat recentment, hem falsificat cap fitxa federativa (com si això fos tant fàcil!).

Amb els tres jugadors implicats, com en tots els altres, vam fer el pagament de la quota d’afiliació i la quota de mutualitat i, per algun motiu que desconeixem i aliè a la nostra responsabilitat, aquestes fitxes no es van poder imprimir. Aquest fet obligava a aquests jugadors a identificar-se amb el seu DNI (mai presentant una llicència falsificada, com se’ns ha acusat en alguns mitjans de comunicació ebrencs).

Tanmateix, sí que apareixien actius a la intranet que utilitzen els àrbitres per a redactar les actes del partits. Prova d’aquest fet és que, durant més de 15 partits, cap àrbitre ni equip contrari va detectar cap irregularitat en aquestes llicències. Inclús el mateix Comitè de Competició que va decretar la suposada alineació indeguda havia resolt imposar un partit de sanció a un d’aquests tres jugadors en un encontre anterior!

Per últim, dir que estic molt orgullós de tots els meus jugadors pel seu esforç i afany de superació donades les dificultats a l’inici de temporada. Especialment, donar les gràcies a Héctor, Xavi i Roger, que han hagut de veure com els seus noms apareixien als mitjans junt amb unes acusacions totalment infundades.

Esperem que el Tribunal Català de l’Esport, un òrgan més neutral i sense familiarismes, acabi fent justícia i tornant els tres punts a qui els va guanyar al camp, on es guanyen els partits.

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close