14.3 C
Amposta

El deltebrenc Xavi Llambrich publica un nou llibre d’autoajuda a les portes de Sant Jordi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Periodista precoç i exemple de superació personal, l’escriptor de Deltebre Xavi Llambrich Franch, també conegut com a Xavi Benigni, torna a les llibreries amb un llibre d’autoajuda. Aquest Sant Jordi publica “Cartes a les estrelles”, a mig camí entre la narració i els consells d’autoajuda. Al llibre, tres relats de ficció entrelligats entre ells acaben motivant al lector a superar problemes d’autoestima i d’assetjament. L’autor va patir assetjament escolar durant l’adolescència, el va aconseguir superar i ha explicat obertament la seua experiència amb l’objectiu d’ajudar els altres.

El 2018, amb només 19 anys va publicar el seu primer llibre “Estima”, que el va convertir aquell any en l’autor més jove de les Terres de l’Ebre. Es tractava d’un recopilatori de pensaments i poesies que va escriure durant una dura etapa de la seua vida i que també pretenia ajudar a les víctimes d’assetjament.

Inquiet i creatiu des de ben menut, Llambrich va començar a col·laborar als 12 anys a l’emissora de ràdio de Deltebre, Ràdio Delta, i als 14 ja publicava una carta al director del Diari de Tarragona que es va viralitzar: “Un somni d’un nen de 14 anys”. Actualment, treballa com a periodista en diversos mitjans de les Terres de l’Ebre, entre els quals Imagina Ràdio.

“Cartes a les estrelles”, editat per Círculo Rojo, ja es pot trobar a les plataformes digitals habituals i també a les llibreries de les Terres de l’Ebre.

L’autor ha contestat algunes preguntes per la redacció d’Imagina Ràdo:

1. “Cartes a les estrelles” té alguna relació amb el teu primer llibre “Estima”?

Els dos llibres comparteixen temàtica, l’autoajuda. “Estima” va ser un recopilatori de pensaments que em van ajudar a sortir-me’n d’una de les pitjors coses que pot viure una persona: la depressió. Per sortir d’aquest pou van recomanar-me escriure i jo vaig començar a escriure totes aquelles paraules que m’hagués agradat sentir-me dir, va ser en aquell moment on vaig entendre una de les lliçons de vida més importants que he pogut aprendre a la vida: la millor medicina som nosaltres mateixos.

2. Com ha estat el procés creatiu de “Cartes a les estrelles”?

Ha sigut un procés molt llarg, he estat quatre anys no només escrivint-lo sinó vivint-lo. A “Cartes a les estrelles” explico les coses que més m’han marcat a la vida, totes les lliçons que he après en gairebé 24 anys, però explicades d’una forma diferent, en metàfores. És un llibre ple de metàfores, experiències de vida i lliçons.

3. Què ha suposat per a tu fer i publicar aquest llibre?

Per mi ha suposat fer un creixement personal inimaginable. He crescut molt personalment. Com sempre dic, si a una persona del Barracot (Deltebre), el deixes al mig de Barcelona, es trastoca, i això és el que em va passar a mi. Vaig començar a escriure’l just en començar la meva etapa universitària a Barcelona. Ja us podeu imaginar el canvi tan fort que es pot arribar a viure. D’aquests quatre anys m’emporto molta satisfacció, moments que se’m quedaran gravats de per vida i moltes lliçons.

4. Ens pots fer un petit resum del llibre?

En aquest llibre explico tres històries que d’alguna manera, m’han salvat. Aquestes són tres històries de persones a les qui la poesia els ha canviat la vida i les seues cartes, al cap i a la fi, m’han canviat a mi. Aquestes “cartes” són com un mapa o instruccions per fer-les servir quan necessitem reconstruir-nos, entendre’ns, agafar forces i transformar-nos com les papallones, i que, finalment, puguem ser la millor versió de nosaltres mateixos.

5. A qui recomanaries la seua lectura?

Crec que tothom, tinguem l’edat que tinguem, sabem el que necessitem a la nostra vida, sabem el que ens fa bé i el que ens fa mal. Personalment, aquest llibre m’ha ajudat a entendre més tot el que m’envolta, m’ha ajudat a entendre una mica millor la vida, però sobretot m’ha ajudat a conèixer-me millor a mi mateix. Per tant, crec que les paraules que hi ha en aquest llibre cada persona les entendrà d’una manera diferent i es podrà veure reflectida en elles a la seva manera.

6. La presentació oficial quan i on serà? En faràs vàries?

En faré vàries, la primera serà el dia 29 d’abril a les 19 h a Roquetes, a la biblioteca Mercè Lleixà, a Deltebre, en canvi, el dijous 5 de maig a les 19 h a l’espai Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l’Ebre. Però també tinc altres presentacions a altres poblacions de les Terres de l’Ebre que a poc a poc aniré desvelant.

7. Tens al cap un tercer llibre? T’agradaria continuar escrivint?

I tant, escriure és la meva vocació d’ençà que tinc ús de raó. Per això, sempre m’he dedicat al periodisme. De fet, ja estic treballant en el tercer llibre, però aquest tindrà un vessant periodístic.

8. Quins dos llibres recomanaries per aquest Sant Jordi?

És molt complicat només recomanar-ne dos, no obstant això et diré els que més m’han marcat: “El noi del pijama de ratlles” de Jonh Boyne i “Pep Guardiola. La metamorfosis” de Martí Perarnau.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -