14.3 C
Amposta

El COPATE frena la plaga de la mosca negra a l’Ebre amb l’avanç dels tractaments

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha constatat una reducció notable de la presència de mosca negra. Els tècnics expliquen que s’ha donat aquest fet perquè els tractaments en contra de les larves de mosca negra al riu Ebre s’han iniciat a principis d’any. En concret, s’han realitzat set tractaments entre febrer i agost, un més que l’any passat.

El president del COPATE, Joan Alginet, ha fet una valoració de la campanya de control de la població de mosca negra i el mosquit a les Terres de l’Ebre. Amb relació a la mosca negra, Alginet ha dit que el primer tractament va tenir lloc el 18 de febrer, com l’any passat. “Per segon any consecutiu hem pogut fer el tractament abans que les larves i els adults de mosca negra presenten activitat, la qual cosa s’ha traduït en una reducció de la presència de larves durant tota la campanya”, ha dit el president del COPATE, que ha afegit que pràcticament no hi ha hagut queixes per part dels ajuntaments.

Pel que fa a la campanya de control del mosquit al Delta de l’Ebre, aquest 2021 s’han tractat 4.115 hectàrees d’espais naturals i s’ha dut a terme la vigilància dels focus larvaris des del mes de març fins al novembre. La superfície d’espais naturals tractats ha estat menor que la de l’any passat, quan es van superar les 5.000 hectàrees, però dintre de la tendència dels últims cinc anys.

Aquest 2021 s’ha canviat el producte amb què es fan els tractaments, per la reglamentació europea, i s’ha usat el producte biològic BTI, la qual cosa ha encarit els tractaments un 40%. “Es tracta d’un producte més car, amb menor persistència al medi i menor eficàcia per l’Anopheles”, ha explicat el director tècnic del COPATE, Raül Escosa. En aquest sentit, s’ha detectat un repunt de les larves d’Anopheles. “Caldrà fer un seguiment les pròximes campanyes per confirmar l’eficàcia del producte BTI sobre l’Anopheles”, ha assenyalat Escosa.

Pel que fa al pressupost de 2021 per combatre la mosca negra i el mosquit ha estat d’1,3 milions d’euros, un 50% del qual aportat per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta (en el cas del mosquit).

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -