NotíciesSocietat

El consum d’oli d’oliva disminueix el risc de patir depressió

Miguel Ángel Martínez-González és metge, epidemiòleg i investigador vinculat a Hardvard. Ha concedit una entrevista al Huffington Post on ha posat de manifest els beneficis de l’oli d’oliva, un aliment bàsic i purament típic de la dieta mediterània i les nostres terres.

L’expert ha desmuntat alguns mites sobre l’alimentació actual a Espanya. Entre ells, que l’oli d’oliva només s’ha de fer servir a les amanides o en cru, i que per a fregir és millor el de gira-sol. Una afirmació sense cap base, ja que l’oli de gira-sol és menys tolerant a les altes temperatures forma més compostos tòxics quan se’l somet a altes temperatures.

A més, Martínez-González afirma que, a banda de ser més saludable, l’oli d’oliva, juntament amb una dieta sense bolleria industrial ni molts sucres, disminueix el risc de patir depressió.

 

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close