14.3 C
Amposta

El Consorci d’Aigües de Tarragona avança cap a una indústria 4.0

El CAT aposta per la digitalització centrant els seus esforços en una gestió eficient d’un recurs tan preuat com l’aigua

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el pla estratègic 2022-26 el Consorci ha definit diversos objectius i eixos d’acció entre els quals destaca la digitalització tot convertint al CAT en una empresa data-driven, on totes les decisions es prenguin amb base a informació contrastada i veraç. Durant l’any 2021, a través del departament de nova creació d’Innovació, Tecnologia i Energia (ITE), s’ha treballat en l’elaboració d’un pla de digitalització que contempla accions que permetin convertir el CAT en una organització 4.0. Dins d’aquest pla es plantegen diverses línies de treball centrades a crear un entorn de treball on l’accés a la informació sigui universal i permeti aplicacions de tecnologia punteres de machine learning i d’intel·ligència artificial per a la generació d’eines de suport a la presa de decisions i l’establiment d’una estructura eficient que optimitzi el servei.

En el Dia Mundial de l’Aigua des del CAT es vol posar de manifest l’aposta per una gestió eficient d’aquest recurs, en aquest cas a través de la digitalització. Actualment, ja estan treballant per convertir tot el model de gestió de l’explotació, la qualitat i el manteniment, en un model 4.0 que permeti predir l’evolució i optimitzar tots els processos, des de la captació passant pel tractament com la distribució d’aquesta aigua i el manteniment de tots els actius de l’empresa. Dins d’aquest últim apartat, també s’inclou la implantació de la monitoratge en continu de l’estat estructural de la canonada principal de formigó pretensat, a través de fibra òptica instal·lada dins del tub al llarg de 83 km de recorregut i que constitueix un projecte pioner a Europa.

La digitalització és només un dels diversos eixos d’acció que formen part del pla estratègic de l’organització pels pròxims 4 anys. Tots ells alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible i especialment amb l’ODS número 6 que fa referència a la garantia de servei, qualitat i disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -