14.3 C
Amposta

El Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya s’ha reunit en una nova sessió a Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La tarda d’aquest dijous s’ha celebrat, a la seu de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, una nova sessió del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, que és l’òrgan col·legiat amb funcions d’assessorament i consulta adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS). La sessió s’ha iniciat amb l’aprovació de l’acta de la reunió anterior, que va tenir lloc el passat 23 de maig a Girona.

En el transcurs de la sessió s’ha tractat l’actualització del registre dels bombers voluntaris de Catalunya, que suposarà la revocació de 116 nomenaments a causa de la inactivitat continuada en cas de sinistre en els darrers 18 mesos.

Igualment s’han debatut sobre altres temes d’interès per al col·lectiu, com ara la pròxima convocatòria de bombers voluntaris. Aquí s’ha informat de la reactivació del grup de treball que haurà de redactar les bases d’aquesta futura oferta de places. Amb ella i amb l’actualització del registre de voluntaris es podrà definir el mapa dels efectius disponibles i totalment operatius, i definir futures estratègies de distribució territorial del planter. En el Consell s’ha informat sobre el desenvolupament, ara en fase de proves, de l’app iBVCat i del bot de Telegram, que permetrà conèixer a temps real la disponibilitat de personal de cada parc de bombers voluntaris.

Finalment, s’ha presentat la primera proposta de circular que regularà la prestació de serveis dels bombers funcionaris en parcs de voluntaris. I també s’ha informat sobre la reactivació del grup de treball que regularà les funcions dels bombers veterans en tasques logístiques i de suport a la formació del personal.

La sessió ha estat presidida pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, i ha comptat amb l’assistència dels 3 subdirectors de la DGPEIS, dels caps de Regió d’Emergències, de representants dels Pompièrs d’Aran i de bombers voluntaris de les Regions Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Centre, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre. La propera sessió del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya se celebrarà a Lleida el pròxim 21 de novembre.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -