14.3 C
Amposta

El CAP d’Horta de Sant Joan obliga els pacients a fer un tràmit per atendre’ls

Aquest pas previ és indispensable tant per a urgències com per visites rutinàries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’arribada de l’estiu comporta un augment de població en moltes localitats turístiques, i alhora, es tradueix en més usuaris als centres d’atenció primària. L’increment de la pressió sanitària varia segons el poble. A Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, només hi ha una infermera i una doctora al CAP, i el personal administratiu està centralitzat a Gandesa. Aquest fet representa “un entrebanc” per atendre els pacients desplaçats.

La manca d’una figura administrativa al CAP d’Horta de Sant Joan obliga als pacients que estan de pas per la zona a fer un tràmit afegit més abans de ser atesos. Així, han de comunicar la petició per telèfon al centre de Gandesa, la capital de la Terra Alta, on estan centralitzats els serveis d’administració. “La gent no ho acaba d’entendre, és un requeriment que els demanem abans de visitar-los perquè no tenim accés a la base central de dades”, assenyala la infermera del CAP d’Horta de Sant Joan, Beatriz Jerez. En aquest centre, obert 24 hores, s’atén tota l’àrea dels pobles veïns de Prat de Comte, Arnes i Bot.

La infermera Beatriz Jerez, del CAP d’Horta de Sant Joan, explica com es planteja l’estiu i els passos previs que han de fer els turistes per ser atesos:

Aquest pas previ és indispensable tant per a urgències com per visites rutinàries i segons Jerez, condiciona l’agilitat a l’hora de treballar. Tot i això, en casos de ferides obertes o similars, especialment en menors d’edat es prioritza l’atenció immediata mentre una altra persona comunica la situació al CAP de Gandesa.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -