Els Bancs dels Aliments estan passant per un moment molt complicat. Des del passat mes d’abril s’ha reduït en un 12% la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes. I des de l’inici d’aquest 2022 torna a repuntar el nombre de persones ateses, que havia començat a davallar un cop passat el pitjor de la pandèmia. A més, el preu dels aliments s’ha incrementat, de mitjana, un 14,4%, però la pujada de determinats aliments com l’oli de llavors s’enfila fins a un 67% i la llet i els ous vora un 20% (segons dades de l’INE).
És per això que des del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona ha fet una crida a sumar més ajuda per tal de poder seguir atenent a totes les famílies en situació de vulnerabilitat a la província.
En aquesta línia, el Banc dels Aliments ha rebut el suport de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, amb una aportació de 6.000 euros per tal que l’entitat social pugui adquirir una nova carreta elevadora, per tal de facilitar i optimitzar les tasques de magatzem. A més, personal de CaixaBank ha participat durant aquesta setmana en les tasques de logística i organització del Banc dels Aliments.
El president del Banc dels Aliments, Eusebio Alonso, ha volgut agrair “l’estreta col·laboració i predisposició de Fundació “la Caixa” i CaixaBank” i ha fet una crida a seguir ajudant en “una lluita contra la fam que ens involucra a tots”.
Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s’ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.
Redacció