14.3 C
Amposta

El bacteri Halomonas

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Trobar noves formes per la reducció de l’impacte de la petja de carbó és un dels principals desafiaments que està més estès i té més acceptació entre la comunitat científica, per aquesta qüestió un grup d’ells està treballant la biologia sintètica com a mètode de treball per fer un gran aprofitament de la natura molt més eficient i sostenible del que ara mateix tenim.

En la biologia sintètica han descobert un bacteri anomenat Halomonas que creix en l’aigua del mar creant un puntal microbià que serveix per produir compostos de molt alt valor energètic. És un procés similar al mètode per fer cervesa en el qual s’utilitzen microbis que es mengen els sucres com a font energètica, l’aplicació que s’ha fet servir en la conversió de recursos biològics per fer combustibles. La utilitat d’aquests mètodes de la biologia sintètica és un gran avenç de l’enginyeria biotècnica puntera de la innovació en el camp dels combustibles, respectuosos pel medi natural i sostenibles que es fan a partir de productes naturals que tenim en gran quantitat com l’aigua de mar o sucres. L’aigua de mar reduiria molt la nostra dependència dels combustibles fòssils que augmenten els gasos d’efecte hivernacle i l’escalfament del planeta a més de ser nets, barats econòmicament i molt abundants.

“Si aquestes innovacions de l’enginyeria es materialitzessin, podria ser un revulsiu per la nostra comarca”

Per fer-ne una explicació col·loquial del que acabo d’escriure, bàsicament del que es tracta és fer gasolina amb l’aigua de mar combinada amb sucre. Aquesta experiència de l’Enginyeria innovadora que sembla molt desgavellada ha estat provada per científics de la universitat de Manchester (Anglaterra) i actualment s’està fent servir com a combustible per avions per tant estan relativament a prop de fer gasolina pels cotxes. Segurament una de les coses que tenim al nostre territori és molta costa i en conseqüència molta aigua de mar, també tenim que el primer sector és el primari i molta terra per cultivar remolatxes per fer sucre. Si aquestes innovacions de l’enginyeria es materialitzessin, podria ser un revulsiu per la nostra comarca, ja que es crearien llocs de treball i pujaria segurament la renda per càpita fa molt temps malmesa en la nostra comarca, no parlem de demà sinó a mitjà termini que podrien ser tres o quatre anys tal com va la ciència en aquest camp de l’Enginyeria. Pensem-hi.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -