EbreNotícies

Dissabte arrenquen les Festes Patronals de Peníscola

Leticia Gaseni serà proclamada Reina de les Festes la nit del 7 de setembre i estarà acompanyada per les cinc joves que componen la Cort d'Honor i les sis nenes que formen la Cort d'Honor Infantil

El divendres passat es va presentar a Peníscola la programació oficial de les Festes Patronals amb les que el municipi honra, cada mes de setembre, a la seua patrona, la Mare de Déu d’Ermitana. Aquest any se celebraran del 7 al 15 de setembre, nou dies en què les activitats culturals, actes esportius i activitats per als més joves, se sumaran a l’emoció dels dies de la Patrona.

La regidoria de Festes, encapçalada per Ramón Simó, ha presentat avui un ambiciós programa que suma més de 150 actes “gràcies a la col·laboració de multitud d’entitats i col·lectius del municipi, així com a la Comissió de Festes, que enguany suma noves incorporacions “ha assegurat Simó, que encara la recta final de preparatius de les celebracions.

“Un programa per a totes les edats que compta amb novetats com la celebració del sopar de Pa i Porta a l’Avinguda Espanya, les actuacions d’orquestres en diferents carrers del municipi o el concert de La Pegatina dissabte 14”, ha afegit l’edil , a més, el programa inclou el tradicional dia de la gent gran, el dia de les mestresses de casa, el dia de l’esport, la programació taurina o el dia del turista. “les Festes Patronals són molt més que uns festeigs, són dies de fraternitat i de devoció en què la ciutadania participa activament, per això volem que siguin unes festes que es visquin al carrer “.

Cultura i Esport se sumen als dos emotius dies dedicats a la Mare de Déu de l’Ermitana amb les “danses” i la “dansa-batalla de Moros i Cristians” i als ja tradicionals desfilades de Moros i Cristians durant els últims dies de festa.

El volteig general de campanes i llançament de coets des del balcó de l’Ajuntament anunciaran el 7 de setembre a les 13: 00h l’inici de les Festes. Aquesta mateixa nit arribarà un dels actes més emocionants de tots els festejos, la Proclamació de la Reina de les Festes que enguany tindrà l’honor de coronar Leticia Gaseni, al costat de la seua Cort d’Honor, com a Reina. Aquest solemne esdeveniment comptarà amb Francisco Vizcarro Boix com Mantenidor, coordinador de festes i actes protocol·laris des de l’any 1981 fins a l’any 1997.

Cort d’Honor

Les cinc components de la Cort d’Honor 2019 són Laia Morán, representant de l’ACD Peñíscola; Mar Prats, representant de l’Associació Dansa Batalla Moros i Cristians; Lia Bayarri, representant del Grup Cultural de Danses; MªDolores Bayarri, representant de l’Associació Cultural de Moros i Cristians, i Rosa Simó, representant de la Penya l’Espardenya.

Per la seua banda, la Cort d’Honor Infantil està formada per Anna Simó, Blanca del Mar Forner, Carla Culvi, Paula Barreda, Thais Llopis i María Martínez.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close