14.3 C
Amposta

Detenen set homes i desmantellen dues plantacions de marihuana a la Ràpita i l’Aldea

La Policia Nacional ha desmantellat dues plantacions indoor de cànnabis a dues naus industrials

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de la Policia Nacional han desmantellat dues plantacions interiors de marihuana a les Terres de l’Ebre, als municipis de la Ràpita i l’Aldea. La investigació va constar de dues fases, a la primera es va desmantellar una plantació de marihuana a l’interior d’una nau industrial de la Ràpita de gairebé 2.000 m² de capacitat, on l’organització havia establert un sistema de paret amb diferents zones de cultiu. Aquesta nau feia dos anys que estava operativa i hauria produït 20.000 plantes anuals.

En el registre es van trobar 30 quilograms de cànnabis, 737 plantes i es van intervenir 1.200 euros. Es van realitzar cinc detencions, tots homes de nacionalitat albanesa. En aquest operatiu hi va col·laborar la Policia Local de la Ràpita.

A la segona i última fase es va fer a l’Aldea, en una altra nau de 500 m² on es va localitzar una plantació indoor de marihuana, dividida en dues zones de cultiu, en les quals hi havia 500 plantes de marihuana en avançat estat de floració i a punt de recol·lectar. En aquest cas es van detenir dos homes, també de nacionalitat albanesa.

En el registre, s’hi va trobar un sistema sofisticat de càmeres perfectament ubicat a l’exterior de la nau que els aportava seguretat davant l’acció de la policia. A més, a part de les plantes cannàbiques, es van intervenir nombrosos utensilis i aparells de climatització, entre els quals hi havia làmpades, ventiladors, extractors d’aire, filtres, estacions meteorològiques per a control de temperatura, així com productes de jardineria com llavors i fertilitzants, entre altres.

Tots els detinguts serien els encarregats de cuidar les plantacions, persones que ocupen la darrera baula a l’organització criminal. Aquestes persones són captades als seus països d’origen pels responsables d’aquestes màfies i a canvi d’uns diners mensuals, que poden oscil·lar entre els 1.500 i els 3.000 euros, es traslladen a Espanya per treballar als cultius indoor. Pràcticament, no surten de les naus, allà se’ls habilita una zona per dormir i menjar, han de controlar i supervisar tots els sistemes de la plantació i facilitar el desenvolupament correcte de la planta.

L’operatiu l’ha dut a terme el Grup Local de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa en col·laboració amb la Policia Local de la Ràpita. En aquest sentit, la cooperació entre els diferents cossos de seguretat és fonamental per culminar d’una manera satisfactòria aquesta classe d’investigacions.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -