EbreNotícies

Detectats 11.300 kg de musclos del Delta de l’Ebre falsos

La Guardia Civil detecta els musclos es comercialitzaven de manera fraudulenta, aparentant procedir de l'aqüicultura del Delta de l'Ebre

Agents de la Guàrdia Civil del SEPRONA de Tarragona, en coordinació i col·laboració amb la Inspecció del Departament de Salut i Pesca de la Generalitat de Catalunya, van detectar 11.300 kg de musclos d’origen grec, que donaven aparença de ser musclos del Delta de l’Ebre, a les instal·lacions d’una depuradora i magatzem de mol·luscs bivalves.

Els musclos es comercialitzaven de manera fraudulenta, aparentant procedir de l’aqüicultura del Delta de l’Ebre, quan en realitat havien estat importats de Grècia, per tenir un valor allà molt més econòmic. Per a això i als efectes d’aparentar la seva autenticitat, els presumptes infractors, adornaven els diferents lots intervinguts amb l’etiquetatge característic del musclo del Delta de l’Ebre.

En el moment de la inspecció i com a mesura cautelar, es va immobilitzar el producte, quedant a l’espera de esmenar les deficiències en l’etiquetatge, fins al dia següent dels fets, quan serien supervisades per la Inspecció de Salut, perquè un cop corregida la informació de les etiquetes, donar-li sortida comercial al producte.

Tot i això, l’empresa denunciada, va trencar aquesta mesura d’immobilització del producte, ja que els va introduir en el circuit comercial, sense esperar la supervisió del Departament de Salut.

En relació a l’etiquetatge fraudulent, l’Agència Catalana de Salut Pública, ha traslladat la denúncia al Departament de Consum, perquè actuï d’acord amb la normativa de qualitat alimentària per frau al consumidor i sobre el trencament de la mesura cautelar d’immobilització del producte, s’aplicarà la normativa de pesca a través del Departament d’Agricultura de la Generalitat, i poden constituir els fets, una falta considerada molt greu.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close