14.3 C
Amposta

Desesperació al sector de la restauració de Tarragona: “Morirà el 30% del teixit empresarial”

Els empresaris demanen la reobertura immediata dels negocis i carreguen contra el Govern per prorrogar les mesures

El més vist

- Advertisement -
El sector de la restauració de Tarragona fa un crit d’auxili davant l’allargament de les restriccions a bars i restaurants fins el 23 de novembre. Els empresaris vaticinen que un de cada tres establiments de la demarcació no tornarà a obrir per l’impacte de les mesures adoptades per contenir la pandèmia. La possibilitat d’oferir menjar per emportar no resulta prou rendible per al sector, que reclama la reobertura immediata dels negocis tal com permeten altres comunitats de l’estat espanyol. “Les famílies estan al límit. La Generalitat no ens ha ajudat i no ens ajudarà. Demanem que ens deixin treballar”, afirma a l’ACN el president de l’Associació d’Empresaris Hostaleria de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado.
La decepció i la desil·lusió predominen entre els restauradors tarragonins, que demanen més “valentia” al Govern. “Els estudis confirmen que els contagis en el nostre sector representen el 2% dels casos. Les famílies ho estan passant molt malament, els hi va el menjar de casa”, reivindica Pintado.

- Advertisement -

Segons el representant dels restauradors, la situació és insostenible i desesperant, i lamenta que no els deixin tornar a aixecar la persiana fins el 23 de novembre. L’hostaleria rebutja que només puguin reobrir les terrasses i que es mantingui el confinament municipal durant els caps de setmana. “Aquesta mesura s’ha pres amb molta falta de sensibilitat perquè no els obliga a tancar però els ofega”, opina Pintado.

Per aquesta raó, el president de l’AEHT demana a l’executiu català que deixi “l’orgull i els interessos” i vetlli per l’economia i les empreses tant com ho fa per la salut. Pintado recorda que el sector va haver de tancar tres mesos durant la primera onada de la crisi sanitària i que ara acabarà suportant dos mesos més de dures restriccions. El resultat, avisa, serà el tancament d’un terç dels negocis. “Si a partir del 23 de novembre només poden obrir terrasses, aquest 30% serà directe. És impossible que els restauradors puguin assumir tota la despesa de l’hivern sense que ingressin diners”, reflexiona.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -