14.3 C
Amposta

Desena Ruta del tast a la Ràpita

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

La desena edició de la Ruta del tast s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a l’Església Nova de la Ràpita.

Els caps de setmana del 6 al 9 i del 13 al 16 de juny quaranta establiments proposaran tapes i còctels per mostrar la millor gastronomia local.

Com a novetat, enguany també es podrà fer la ruta en horari de migdia, encarada a un públic més familiar.

 

 

 

 

 

 

 

Durant dues setmanes consecutives del mes de juny, de dijous a diumenge es podrà gaudir d’un recorregut gastronòmic per una quarantena d’establiments rapitencs. D’aquesta manera, els caps de setmana del 6 al 9 i del  13 al 16 de juny, la Ràpita proposa una ruta per diferents establiments de la població, que inclou tres modalitats de degustacions: el tast de la tapa, el tast dolç i el tast de còctel.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, destacava que aquesta desena edició de la Ruta del tast serveix d’alguna manera per “donar el tret de sortida a l’estiu, fent que la gent pugui gaudir de la Ràpita, de l’ambient al carrer, de sortir amb els amics i xalar menjant als establiments del poble. De fet, tenim també aquest cap de setmana la Festa del Mar a Sant Carles Marina, per la qual cosa  tenim un cap de setmana complet per gaudir de tot allò que ofereix una ciutat com la Ràpita”.

En la presentació d’avui s’ha comptat amb la presència d’un jurat qualificat, que ha valorat les tapes elaborades i els còctels per tal que el dia 27 de juny, a l’Espai gastronòmic del Mercat municipal, es puguin donar a conèixer els noms dels locals guanyadors en cadascuna de les tres modalitats. Així, el jurat estava format per professionals de l’Escola d’hostaleria Pons la Ràpita; del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Restauració i Hostaleria de Benicarló; el Departament d’Hoteleria i Turisme de l’Institut Joaquim Bau de Tortosa; i el Col·lectiu de Cuina de la Ràpita.

D’altra banda també s’ha convocat un concurs popular, de manera que totes les persones que facin la ruta podran agafar un dels fulletons que s’han editat amb els noms i els establiments que ofereixen els tastos. En cada visita a un local, podran segellar aquest “passaport” i votar les millors tapes o còctels. En tenir-lo complet, podran lliurar-lo a un dels locals participants i participaran en el sorteig d’un sopar, un berenar o una degustació de còctel.

Pel que fa als horaris i preus dels tastos, en el cas de les tapes, el cost serà de tres euros amb beguda inclosa, mentre que el còctel tindrà un preu de 4 euros. Els horaris d’aquest recorregut gastronòmic seran de  12 -14 h i de 15 a 20 hores, en el cas de la tapa dolça;  de 12 a 14 h i de  19 a 22 h, en la tapa salada; i de les 23 h a la una de la matinada, en el còctel.

A més, i com a complement, l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita oferirà tres paquets de ‘gastro-natura’, que combinen les degustacions amb allotjament i activitats de turisme actiu pel Delta de l’Ebre.

Òscar Comes, copropietari del restaurant Casa Vella, i guanyador de la millor tapa de la Ruta del tast de l’any passat, explicava el que per a ell ha de ser una bona tapa. I en aquest sentit afirma que “la tapa ha de durar dos o tres mossos, comptar amb diferents textures i sabors. Ha de ser sabor, explosió, rapidesa… com un boom, que quan te la poses a la boca dius ‘això està bo’”.

La Ràpita, doncs, ho té tot a punt per sorprendre amb tastos, textures i sabors durant aquests dos intensos caps de setmana de la Ruta del tast 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Es viralitza un comunicat en favor de la cultura a les Terres de l’Ebre

La pandèmia provocada per la covid-19 ha fet que molts actes relacionats en la cultura es suspenguessin. Davant aquest fet, els músics i treballadors...

Un vehicle topa frontalment amb dos ciclistes a Freginals i un d’ells resulta ferit

A les 8:38 hores, un turisme ha topat frontalment amb dos ciclistes a la T-331 a Freginals (Montsià), en sentit Ulldecona. Segons informa el...

Les festes de Deltebre seran online i amb premis per a bescanviar al comerç local i de proximitat

L’Ajuntament de Deltebre ja va anunciar fa uns mesos la suspensió de les festes majors a causa de la pandèmia de la COVID-19 i...

La situació epidemiològica obliga a la Ràpita a anul·lar les Festes de la Mare de Déu

L’Ajuntament de la Ràpita ha comunicat aquest divendres a les entitats i associacions del municipi l’anul·lació de les Festes de la Mare de Déu...

Restauren la imatge de la Mare de Déu de la Cinta del segle XVII

Aquesta setmana ha tornat restaurada des del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix (Barcelona) la imatge de plata de la Mare...
- Anunci -
- Anunci -