14.3 C
Amposta

Denuncien un veí de la Galera per capturar moixons de forma il·legal

Els fets van passar durant el matí del dilluns a l'àrea privada de caça de Santa Bàrbara

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA) de Tortosa, van sorprendre un veí de la Galera per capturar moixons amb arts prohibides en el paratge conegut com a partida Marranya del terme municipal de Santa Bàrbara.

Els fets van passar durant el matí del dilluns a l’àrea privada de caça de Santa Bàrbara, durant la prestació d’un servei orientat a la protecció de l’entorn, quan una patrulla de SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tortosa va sorprendre una persona que es trobava utilitzant arts de caça massius i no selectius per a la captura d’ocells que gaudeixen d’una protecció especial.

L’autor havia desplegat un art de caça conegut com a xarxa japonesa, que intercepta el vol dels ocells i que resulta invisible no només per als animals sinó també per a les persones, ja que disposa d’un entrellaçat molt fi on queden atrapades les aus i els resulta impossible escapar.

Per aquest motiu es va procedir a decomissar les arts, formulant denúncia contra el suposat autor davant el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció dels animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat, procedint a alliberar les aus capturades al seu hàbitat natural.

Les diferents espècies d’aus fringíl·lids com, la cadernera, el verderol i el passerell comú, no es troben catalogades com amenaçades, però gaudeixen d’un règim de protecció especial i a Catalunya es prohibeixen expressament les seues captures, sense excepcions.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -