14.3 C
Amposta

Denuncien dos caçadors a Tortosa per caçar ocells de forma il·legal

Els caçadors pretenien atreure aus de forma artificial i massiva per després matar-los, una pràctica que està prohibida

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Seprona de la Guàrdia Civil va sorprendre dos caçadors que estaven utilitzant reclams elèctrics amb magnetòfon. Va ser durant un dels serveis per erradicar les pràctiques de furtivisme d’espècies de caça menor. Els agents van identificar dues persones a Tortosa que estaven emprant dispositius de reclams electrònics amb altaveus, reproduint el cant del tord comú. Amb aquesta pràctica prohibida, els caçadors pretenien atraure de forma artificial i massiva els tords per ser abatuts des d’un lloc fix.

L’ús d’aquests dispositius electrònics suposa una pràctica il·lícita, tal com indica el reglament de caça i la directiva europea, que prohibeixen expressament l’ús i la tinença d’aparells magnetòfons i gravadors, ja que els sons reproduïts per aquests aparells poden ser detectats per tords o altres espècies en un ampli radi d’acció, arribant a diversos quilòmetres de distància.

Aquests mètodes desenvolupats pels caçadors furtius, a més d’estar tipificats com a infraccions administratives, podrien qualificar-se com a molt poc esportius, perquè és una acció de caça massiva.

En el moment de la inspecció, els caçadors ja portaven capturats 7 tords i duien a terme aquesta activitat il·lícita a la Zona d’Aprofitament Cinegètic Comú o Zona Lliure, no fitada, del terme municipal de Tortosa.

Els caçadors van ser denunciats per infraccions administratives al Reglament de Caça Estatal, així com a la Directiva Europea relativa a la conservació dels hàbitats naturals, de la fauna i la flora silvestres. Els reclams electrònics s’intervingueren quedant a disposició de l’autoritat competent en dependències oficials de la Guàrdia Civil de Tortosa. Les actes-denúncies van ser trameses al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com al Departament de Vicepresidència, de la Generalitat de Catalunya.

Imatge cedida per la Guàrdia Civil

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -