EbreNotícies

Creix el reciclatge a les comarques de les Terres de l’Ebre

La Terra Alta va ser la comarca catalana que menys residus per habitant va generar l'any 2018

Al mes de juliol l’Agència Catalana de Residus, de la mà del seu director, Josep Maria Tost, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, van presentar les dades de reciclatge a Catalunya durant el 2018. Les dades son positives perquè s’ha augmentat gairebé 2 punts després d’anys d’estancament. Ara ja s’arriba al 41,80%.

El reciclatge es dispara on l’administració s’ha implicat i ha posat en marxa el porta a porta o l’anomenat pagament per generació. Per complir les exigències europees i tenint en compte l’emergència climàtica, s’han tingut que implantar sistemes que han d’acabar sent majoritaris per arribar a les quotes dels països més avançats d’Europa.

De fet, es preveu que, abans de tres anys, gairebé tots els municipis de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya tinguin en funcionament aquests sistemes que son més eficaços. La Terra Alta va ser la comarca de Catalunya que menys quilos de residus per habitant va generar l’any passat amb 363,01, la Ribera d’Ebre en va generar 443,22, el Montsià 517,76 i el Baix Ebre 533,79. Aquesta última és la comarca ebrenca que més quilos de residus genera a l’any per habitant i ocupa la vintena posició al rànquing de comarques catalanes.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close