14.3 C
Amposta

“CoEbreLab Ribera d’Ebre”, peça clau en els projectes d’innovació a la regió Catalunya Sud

Aquest dijous al matí s’ha presentat el pilot Col·laboratori Cat Sud un projecte d'impuls de la innovació social digital a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de fa dos anys CoEbreLab Ribera d’Ebre treballa com a eina pública d’estudi i aplicació de la innovació a través de la tecnologia digital feta conjuntament entre ciutadans, emprenedors-empreses, universitat i administració pública. Com a servei pioner a tota la demarcació de Tarragona té la seva seu física a la seu del Consell Comarcal. “L’equip de govern del Consell Comarcal ha cregut sempre en aquest projecte i el veu com una molt bona forma de fer innovació en diferents temes comarcals perquè aquests siguin resolts escoltant als ciutadans, empreses, administració pública i la Universitat Rovira i Virgili treballant conjuntament”, explica Gemma Carim, presidenta l’ens comarcal.

CoEbreLab ha estat el representant ebrenc en el grup organitzador anomenat Secretariat Col·laboratori Catsud, projecte impulsat per la Fundació I2CAT i el Departament de Polítiques Digitals i Administració pública de la Generalitat de Catalunya. Aquest Col·laboratori s’ha presentat aquest dijous després de treballar durant més de set mesos amb els objectius de potenciar les accions dels labs ja existents, de crear nous labs a tota la regió Catalunya sud i fer-los treballar col·laborativament. “Ara, més que mai, aquestes estructures són imprescindibles per la reactivació socioeconòmica i els canvis de paradigma que necessitem afrontar, globalment i com a país, en el context d’una pandèmia global i d’una crisi socioeconòmica subsegüent que s’afegeix a l’ecològica i a altres ja existents”, ha comentat Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó, ha destacat que amb aquesta iniciativa es vol “trobar un equilibri entre societat i tecnologia digital, per aconseguir millors nivells de benestar i sostenibilitat econòmica”.

Un Think tank per captar i treballar reptes comarcals

El Col·laboratori ha fet balanç del treball realitzat i d’entre les primeres accions que aquest projecte ha fet possible destaca el suport a l’estructura social digital de CoEbreLab. Potenciar el Punt TIC com a servei proper a la ciutadania, el mateix lab com a eina d’innovació a emprenedors, empreses i administracions locals, s’ha creat una nova peça anomenada Think Tank o grup de ciutadans que fomenten la innovació, que ha de reforçar la captació i ordenació de problemes dins de la comarca de la Ribera d’Ebre per transformar-los en reptes i trobar solucions pràctiques i reals que els solucionin. El Think tank inicialment està format per 15 persones de diferents poblacions de la comarca i algunes que hi estan vinculades, que mensualment es reuniran per videoconferència i que proposaran temes, problemes a resoldre, idees i propostes prioritzant la seva resolució pràctica perquè després el Consell Comarcal a través de l’eina CoEbreLab faci accions per transformar-los en reptes i resoldre’ls. Albert Pujol, membre de l’equip del laboratori d’innovació social riberenc que ha format part del Secretariat del Col·laboratori CatSud, ha posat èmfasi en la importància del projecte en la seva vessant més col·laborativa “per potenciar transferència del coneixement entre els diversos Labs de la demarcació i, així, ajudar a crear una estructura de dinamització econòmica, amb emprenedors i institucions”.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -