EbreNotícies

Centenars de persones es manifesten a Alcanar, Santa Bàrbara i l’Aldea per la dignitat dels citricultors

Els pobles convocants exigeixen al govern central que demane a la Unió Europea la modificació de l'acord firmat amb Sud-àfrica

La manifestació, convocada per l’Ajuntament d’Alcanar amb la col·laboració del sector citrícola, va començar a la plaça del consistori i es va desplaçar pel carrer Ramon i Cajal fins a la plaça de la Plataforma del Sénia, on l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va llegir el manifest. La concentració es va realitzar de forma simultània a Alcanar i a una vintena de municipis del País Valencià que també s’han adherit a la Plataforma per la dignitat del llaurador.

Els pobles convocants exigeixen al govern central que demane a la Unió Europea la modificació de l’acord firmat amb Sud-àfrica i l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda per a protegir la producció local. També reivindiquen les màximes cauteles i controls als productes importats; la reciprocitat a les produccions de països tercers i el compliment de la llei de la cadena alimentària; així com l’obtenció d’ajudes directes per als productors afectats.

Santa Bàrbara

La població del Montsià va aplegar més de 100 persones que es van sumar a les protestes convocades per la Plataforma per la Dignitat. El consistori es va afegir a la manifestació nocturna, on el seu alcalde, Alfred Blanch Farnós, va llegir el manifest en defensa de la citricultura.

Foto cedida per Laia Pla.

 

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close