14.3 C
Amposta

Benifallet enceta la temporada turística d’estiu el 25 i 26 de juny

Es faran quatre visites úniques al poblat ibèric del Castellot de la Roca Roja amb uns guies excepcionals: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

“Cor de l’Ebre, riu i cultura” és la proposta amb la qual l’Ajuntament de Benifallet arrencarà la temporada turística d’aquest estiu, una iniciativa que vol incorporar tots els municipis de la comarca per marcar conjuntament el calendari turístic anual des del convenciment que tots els pobles sumen i es complementen en una oferta única al sud de Catalunya. Per aquest motiu, l’oferta cultural que es proposa anirà acompanyada d’informació des del Punt d’Atenció Turística sobre tot allò que el visitant pot fer quan arriba a la comarca del Baix Ebre i des del Baix Ebre al conjunt de les Terres de l’Ebre.

“Cor de l’Ebre, riu i Cultura” en aquesta edició vol sobretot potenciar i reivindicar els actius patrimonials del poble amb un seguit d’actuacions que volen ser una festa i alhora un reconeixement. A més, la proposta coincideix amb la inauguració del nou espai lúdic, firal i esportiu del municipi, el Centre Polivalent de Benifallet amb l’actuació d’Albino Tena divendres 24 a la nit.

Així, dissabte i diumenge al matí es faran quatre visites úniques al poblat ibèric del Castellot de la Roca Roja, ja que estaran guiades per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Una visita guiada al poblat al qual s’arribarà amb el Llagut Benifallet.

El mateix matí, el grup Clavellina d’Aire, amb Cati Plana i Jordi Maria Macaya, delectaran amb la seva música als visitants de les Coves Meravelles. Amb aquest concert se celebrarà I diumenge a la tarda, el grup Terra oferirà un concert durant els viatges amb el Llagut Benifallet, on hi haurà, a més, degustació de vins de la cooperativa de Batea.

Aquests espectacles es combinaran amb diferents actuacions al Centre Polivalent Benifallet com el taller infantil de Patchwork, organitzat pel grup de Patchwork local i el vermunòleg amb el Mag Ignasi, dissabte al matí. Dissabte, al migdia, hi haurà un dinar popular. També hi haurà màgia per a tots els públics amb el Mag Ignasi i a les 19 hores, Trobada de Jotes amenitzada per Suc d’Anguila i Guardet lo Cantador, organitzada pel Grup de Jota de Benifallet. Els actes es clouran diumenge a les 19 hores amb havaneres al passeig del riu a càrrec del grup Terra.

La proposta “Cor de l’Ebre, riu i Cultura” tindrà continuïtat als mesos de juliol i agost. Entre altres, s’inaugurarà el nou mural realitzat per l’artista de reverse grafitti Paul Curtis sobre la barca de Benifallet, una obra que pretén reivindicar i recuperar la memòria del que va ser l’antic pas de Benifallet i amb ell el de la resta de les Terres de l’Ebre. L’actuació, que contempla també l’arranjament de l’espai i de l’embarcador del marge dret, té el suport de l’IDECE.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -