14.3 C
Amposta

Autoritzades les competicions a l’aire lliure amb aforaments de fins a 3.000 persones i interiors de fins a 2.000

Les activitats esportives de lleure i tecnificació per a menors de 18 anys es faran preferentment sense mascareta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Pla d’Acció per al Desconfinament Esportiu de Catalunya autoritza competicions a l’aire lliure amb aforaments de fins a 3.000 persones, i enfrontaments en instal·lacions interiors de fins a 2.000. El text es presenta al sector aquest dimarts, i estableix els criteris per a la pràctica esportiva tant de lleure com professional. Com a criteris generals, es permetrà la pràctica esportiva i d’activitat física, tant individual com col·lectiva, en qualsevol instal·lació esportiva així com a l’aire lliure sempre que es garanteixi el compliment de les distàncies de seguretat i les mesures d’higiene.

Així, el Govern estableix que es podran desenvolupar activitats competitives i esdeveniments esportius de caràcter competitiu sempre que es garanteixin les mesures de seguretat, higiene i distanciament entre esportistes. Per a això, “serà necessari” establir un sistema de sortides i arribades dels esportistes participants als esdeveniments i competicions esportives,

En la qüestió concreta de l’aforament, els esdeveniments i les competicions esportives a l’aire lliure, quan es tractin d’espais sectoritzats, podran acollir per sector un màxim de 2.000 persones o fins a 3.000 quan se situïn en seients preassignats, tot fent ús obligatori de mascareta i es porti un registre dels assistents.

En el cas de celebrar-se en espais tancats, s’hauran d’establir espais sectoritzats per al públic, amb control de fluxos d’accés i sortida independents. En el total de la instal·lació en cap cas es podrà superar el màxim de 1.000 persones i fins a 2.000 persones quan se situen en seients preassignats, tot fent ús obligatori de mascareta i es porti un registre dels assistents.

Per a instal·lacions esportives estables amb una capacitat d’aforament de públic superior a 5.000 espectadors, els organitzadors hauran de garantir una distància de seguretat d’1,5 metres entre espectadors i l’espai de 2,5 m2 per espectador.

En el cas de les activitats esportives de lleure i tecnificació per a menors de 18 anys, el document estableix que es permetrà el desenvolupament d’activitats de lleure esportiu, així com les concentracions, jornades i estades de tecnificació esportiva per a persones menors de 18 anys.

Per al desenvolupament de les activitats de lleure esportiu podran interactuar fins a 3 grups estables sense que suposi superar així el nombre de 30 participants totals.

El document també estableix que les activitats de lleure esportiu han de realitzar-se “preferentment sense ús de mascaretes”. Els monitors n’han de fer ús quan requereixin la proximitat física, i els nens així com adolescents participants, “exclusivament en situacions excepcionals” en què no es pugui mantenir la distància física.

Com a criteris generals, el pla estableix que per al desenvolupament de tota pràctica i activitat esportiva, el document estableix que es preservarà la distància física interpersonal de seguretat en 1,5 metres en general, amb l’equivalent a un espai de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona.

En els casos que no sigui possible garantir el distanciament establert entre persones, la pràctica d’activitat esportiva podrà efectuar-se en grups estables i permanents. S’entén com un grup d’aquestes característiques aquell que, de forma continuada, hagi tingut contacte estret en la pràctica esportiva i cap dels seus membres hagi presentat la simptomatologia clínica de la covid-19 durant el període d’estabilització del grup, és a dir 14 dies. Tota entitat promotora d’activitat esportiva, a més, haurà de garantir la traçabilitat dels grups estables.

Les persones que participin en activitats esportives organitzades hauran de declarar responsablement que en els darrers 14 dies no s’ha tingut cap simptomatologia compatible amb la COVID-19.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -