14.3 C
Amposta

“Aturem la Llei Aragonès” de les Terres de l’Ebre fa una crida a manifestar-se aquest diumenge a Barcelona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La plataforma “Aturem la Llei Aragonès” de les Terres de l’Ebre denuncia que aquesta llei farà que molts serveis de titularitat 100% pública “passaran ser privatitzats, a més de consolidar-se els que han estat externalitzats en aquests darrers anys”. La plataforma també diu aquestes externalitzacions “no han comportat en cap cas que els serveis siguin més eficients o més econòmics per a la població”. A més, pensen que comportarà “una progressiva precarització de les condicions laborals de la gent que treballa en aquests sectors i que es vol fer negoci amb l’educació, la salut i els serveis socials”.

Les membres i els membres d'”Aturem la Llei Aragonès” també diuen que aquesta llei és molt preocupant i ja han demanat per escrit la retirada del projecte de llei al Parlament de Catalunya, però apunten que necessiten “més gent al carrer” perquè se senti la seua veu. Per aquest motiu, han convocat a tothom a manifestar-se aquest diumenge, 17 de novembre, a les 12.00 h davant del Departament d’Economia a Barcelona. Amposta disposarà de servei de bus per 5 euros i el bitllet es pot comprar a la pàgina de la FaPac. També animen tothom que participi en les assemblees que es realitzen a Tortosa i que pròximament anunciaran per les xarxes el dia, l’hora i el lloc.

Esquerra Republicana desmenteix totes les acusacions d’aquesta plataforma, ja que diu “que la Llei de Contractes de Serveis a les Persones no externalitza cap servei públic ni obre la porta a noves externalitzacions”. A més, diu que “la llei dona eines a l’administració perquè primin sempre els criteris de qualitat en els serveis que es gestionen per contractació i allunya el percentatge del preu com a criteri de valoració i prohibeix la subhasta”.

Bategen la llei com la “Llei AntiFlorentino”, ja que ERC diu que “la llei vol fixar que, com a màxim, el preu tingui un pes del 40% a l’hora de valorar una contractació. És a dir, el 60% dels criteris de valoració recau en criteris qualitatius com ara la continuïtat, la millora del conveni col·lectiu als treballadors, mesures mediambientals…”. De fet, ERC diu que amb la llei el que es vol “és parar els preus als oligopolis i a qui fixin preus a la baixa per imposar-se a entitats del tercer sector i ONGs”.

Aquesta és una llei que inicialment tenia consens i que és pionera, ja que la va començar a impulsar el conseller Raül Romeva, actualment empresonat per l’1 d’octubre, i que va quedar bloquejada per l’activació de l’article 155 de la constitució.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -