14.3 C
Amposta

Ascó, Flix i Móra d’Ebre, els municipis ebrencs amb un major percentatge de persones amb educació superior

Quins són els municipis de les Terres de l'Ebre amb més persones amb educació superior?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El diari digital ElNacional.cat ha publicat aquest dissabte una notícia sobre el percentatge de població amb estudis superiors a Catalunya fent referència a les dades del 2021 publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons apunta aquest mitjà de comunicació, cada vegada més gent té estudis superiors. A les Terres de l’Ebre, dos municipis de la Ribera d’Ebre encapçalen el rànquing, aquests són Ascó i Flix, on el percentatge de persones majors de 15 anys amb educació superior supera el 30%, en concret és del 30,4% i el 30,1%, respectivament, i el tercer és la capital de comarca, Móra d’Ebre, amb un 28,9%.

A la Terra Alta els tres municipis amb un percentatge més elevat són Arnes (21,9%), Horta de Sant Joan (21,3%) i Vilalba dels Arcs (21%). Al Baix Ebre són Roquetes (27,3%), Tortosa (27,2%) i Xerta i l’Ampolla (26,6%) i al Montsià són Freginals (27,6%), la Ràpita (27,1%) i Amposta (25,8%).

De fet, segons el cens de l’INE, un 31,8% de les persones majors de 15 anys arreu de l’Estat tenien estudis superiors el 2021, de manera que cap localitat ebrenca iguala o supera la mitjana espanyola. La situació, però, no és homogènia a Catalunya ni a l’Estat, i els municipis amb més de 10.000 habitants amb els percentatges més alts de persones amb titulacions superiors es concentren al voltant de Barcelona i Madrid, mentre que les ciutats més allunyades de les capitals no arriben al 30% dels graduats en molts casos. 

Els grups d’edat més avançada tampoc arriben a la mitjana de graduats estatal, i és on es nota més la bretxa de gènere, el 21,9% dels homes d’entre 70 i 74 anys tenien educació superior, davant del 13,3% de les dones d’aquest mateix grup d’edat. En canvi, els més joves, superen amb escreix la mitjana de persones titulades a l’Estat i la situació s’ha revertit, hi ha més dones d’entre 25 i 29 anys titulades superiors, el 55,7%, que homes, el 42%.

A Catalunya hi ha un total de 80 municipis que tenen un percentatge més baix de graduats que la mitjana estatal, que és del 31,8%. De fet, el municipi de més de 10.000 habitants que té les dades més baixes de Catalunya es troba al Vallès Occidental, Badia del Vallès (15,1%), comarca on també trobem la millor dada, a Sant Cugat del Vallès (61,8%).

A les Terres de l’Ebre el municipi amb menys persones que tenen estudis superiors és Sant Jaume d’Enveja (Montsià) amb un 15,6% i el segueixen Bot (Terra Alta) i Camarles (Baix Ebre) amb un 17,5%, l’Aldea (Baix Ebre) amb un 18,5%, Deltebre (Baix Ebre) amb un 18,7% i Godall (Montsià) amb un 18,8%. A la Ribera d’Ebre el poble que té un percentatge més baix és Vinebre amb un 21,8%.

Si voleu consultar el mapa complet dels municipis de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya podeu fer-ho fent clic aquí.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -