14.3 C
Amposta

Argimon reclama el manteniment del fons estatal COVID per a l’any vinent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El titular de Salut ha posat en valor la oportunitat que ha esdevingut la pandèmia per a afrontar la necessària transformació dels sistemes sanitaris públics. “La constatació dels valors que ha demostrat en aquests moments difícils, ha de ser palanca de canvi per transformar, consolidar i enfortir el nostre sistema. Si no ho fem ara, difícilment ho podrem fer en algun altre moment i podrem afrontar amb garanties un altre embat com el viscut amb aquesta pandèmia”, ha emfatitzat.

Argimon ha posat sobre la taula diferents solucions urgents per a les diferents problemàtiques existents: dotar-se d’un millor finançament que ajudi a fer transformacions cabdals en l’àmbit de l’atenció primària (amb més recursos, nous perfils i reorganitzant l’atenció), de la salut mental (més orientada a la comunitat i més preventiva), de la salut pública (el paper clau i la necessitat d’enfortiment i de reorientació de la qual s’ha fet evident amb la pandèmia) i de la integració de l’atenció social i sanitària.

El conseller també ha refermat la necessitat, com a mínim per a l’any vinent, de mantenir els fons COVID, que l’Estat ha traspassat a les comunitats, com a responsables de la prestació dels serveis sanitaris. “Estem negociant i soc optimista. No podem girar l’esquena a la realitat, com si la COVID ja no existís i no tingués conseqüències, perquè en té”, ha dit abans d’enumerar el menor diagnòstic i seguiment d’altres patologies, la COVID persistent o el benestar emocional de la societat.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -