NotíciesPolítica

Aquesta tarda es constitueixen els Consells Comarcals ebrencs

Faura al Baix Ebre, Roig al Montsià, Carim a la Ribera i Sanromà a la Terra Alta, presidents dels Consells Comarcals

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja té decidits qui seran els 4 presidents dels Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre, Neus Sanromà, serà la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, gràcies al pacte de 5 formacions polítiques que aparta del consell a Junts per Catalunya, partit que sempre havia governat aquesta institució.

A la comarca del Baix Ebre el president del Consell Comarcal serà el tortosí Xavier Faura, tot i que també tenien opcions el regidor de Deltebre, Joan Alginet, i l’alcalde de Paüls, Enric Adell, però l’aposta en més opcions és la de la figura de l’advocat tortosí per rellançar el seu perfil polític de cara a disputar-li més endavant a Meritxell Roigé un govern de Tortosa, al qual ja ha avalat en la primera votació de sessió plenària, la del cartipàs i els càrrecs de confiança.

Pel que fa a la Ribera d’Ebre, qui té més possibilitats de repetir és l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, per premiar el seu ingrés a ERC. La intenció del partit és mantenir el compromís que tenia amb ella, després d’haver passat a formar part de la formació.

En el cas del Montsià, el gran resultat d’Amposta es traduirà amb una plaça de diputat provincial, on podria repetir Miquel Subirats, mentre que per a premiar el resultat de Sant Carles de la Ràpita qui podria rebre un fort impuls polític és la regidora Èrika Ferraté, que es traduiria amb una vicepresidència al Consell Comarcal. El candidat més ben situat és Joan Roig, l’alcalde d’Alcanar, també protagonista d’una gran majoria absoluta al seu municipi. Una opció que, en cas de confirmar-se, tindria la lògica de què substituiria a la també canareva Carme Navarro.

Font: ebredigital.cat

Redacció – D. T.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close